Social-democraţii încep lupta pentru Primăria Capitalei

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 31 iulie 2006

Pregătiri febrile pentru alegerile locale în organizaţia PSD Bucureşti. "Pînă la sfîrşitul lunii august vor fi definitivate strategia şi acţiunile" în scopul cîştigării Primăriei Capitalei, a primăriilor de sector şi a Consiliului General, a declarat, la finele săptămînii trecute, Sorin Oprescu, noul preşedinte al filialei social-democrate din Bucureşti. În acest scop, domnia sa a precizat că organizaţia pe care o conduce "nu exclude dialogul cu societatea civilă şi cu toate structurile socio-profesionale" care doresc să sprijine propunerile PSD. Oprescu s-a referit şi la "cele 252 de proiecte megalomanice ale Primăriei, care au rămas în stadiul de machetă" şi a condamnat politica edilitară a primarului Adriean Videanu.

"Pe domnul Videanu nu-l interesează dacă cetăţenii doresc sau nu aceste proiecte", a precizat, la rîndul său, Marian Vanghelie, preşedintele executiv al social-democraţilor bucureşteni. Domnia sa a cerut, în schimb, o realocare a fondurilor Primăriei către proiecte presupuse a fi "mai realizabile". Astfel, primarul sectorului 5 va propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) schimbarea destinaţiei banilor în direcţia construirii de locuinţe sociale şi a înfiinţării de grădiniţe. În acelaşi timp, Vanghelie va mai propune forului amintit alocarea unor sume importante şi pentru realizarea infrastructurii a 3000 de străzi.

Acestea aşteaptă de 50 de ani să fie alimentate la reţeaua de apă potabilă, gaze şi canalizare, a mai precizat edilul social-democrat. Şansele ca proiectul lui Marian Vanghelie să întrunească votul majorităţii CGMB sunt minime, însă domnia sa speră că prin asemenea acţiuni legătura partidului cu bucureştenii se va strînge, iar aceştia vor fi informaţi mai eficient asupra modului în care se cheltuiesc banii.

Organizaţia PSD Bucureşti are un nou purtător de cuvînt

"Starea de provizorat s-a încheiat" în organizaţia social-democrată din capitală, a declarat noul ei purtător de cuvînt, Ana Birchall. Pe aceeaşi linie, Sorin Oprescu a promis că, în perioada imediat următoare, se va pune accentul pe "crearea unor structuri noi, statutare", pe baza cărora "organizaţia seniorilor să se mişte cu mai mult talent decît înainte". Domnia sa a mai precizat că nu a avut nicio discuţie cu primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, privind revenirea acestuia în PSD şi că despre acest subiect nu a auzit decît din presă. În cazul în care fostul social-democrat îşi va manifesta o asemenea intenţie, organizaţia de partid va lua o hotărîre, a concluzionat Oprescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb