SONDAJ: Pandemia schimbă permanent modul în care muncim, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est

A.P.
Internaţional / 18 februarie 2021

Pandemia schimbă permanent modul în care muncim, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est

Pandemia Covid-19 va transforma permanent modul în care muncim, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est, in sondajul intitulat New Ways of Working - Smart Work, realizat de către Boston Consulting Group (BCG), aducând autonomia angajaţilor şi abilităţile de conducere corporativă în prim plan, scrie un comunicat de presă al BRD Associates.

Pandemia a transformat radical un aspect major al vieţii corporative - modul în care lucrăm. Peste noapte, atât angajaţii, cât şi angajatorii au devenit subiectele celui mai mare experiment realizat vreodată în adoptarea unor noi modalităţi de lucru.

Sondajul BCG efectuat pe mai mult de 1.500 de angajaţi şi 200 de companii din Europa Centrală evidentiaza că 60% dintre angajaţi şi 77% dintre angajatori se aşteaptă ca ei sau firma lor să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie. Aproape 90% dintre angajaţi şi peste 80% dintre angajatori au spus că productivitatea a crescut sau că nu a existat nicio modificare a acesteia. În ceea ce priveşte timpul economisit la navetă, mai mult de jumătate dintre angajaţi au raportat că economisesc mai mult de o oră pe zi, inclusiv 15% care economisesc două ore pe zi.

Dar imaginea nu este cu totul roz. Munca inteligentă impune provocări speciale angajaţilor: stres crescut, posibile dificultăţi de echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală, izolare socială şi ruperea din rutinele zilnice bine stabilite.

Între timp, angajatorii trebuie să decidă dacă să reducă sau să reutilizeze spaţiul de birouri în viitor, cum să valorifice posibilele economii de costuri, de ex. pentru mai puţine călătorii legate de afaceri sau să investească în infrastructură IT suplimentară, instrumente digitale şi alte măsuri de asistenţă la distanţă. Doar 17% dintre angajatori au declarat că nu se aşteaptă la nicio schimbare în utilizarea birourilor.

Pentru a-şi asigura bunăstarea fizică şi mentală post-COVID, angajaţii au declarat în sondaj că ar dori să vadă flexibilitate în programul lor de lucru, precum şi subvenţii la biroul de acasă şi autonomie pentru a decide când şi de unde se va lucra. Angajatorii, pe de altă parte, au clasat punctele de contact frecvente cu managerul, iar zilele lucrătoare petrecute obligatoriu la birou cu o importanţă mult mai mare decât angajaţii. Aproximativ jumătate dintre angajatori şi angajaţi au spus că ar trebui să existe o decizie comună a celor două părţi cu privire la momentul şi locul unde se lucrează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb