Sondaj tbi bank: 80% dintre români preferă finanţarea Buy Now Pay Later

T.B.
Bănci-Asigurări / 12 decembrie 2023

Gergana Staykova, Market Leader, tbi bank

Gergana Staykova, Market Leader, tbi bank

În ultimul an, pe fondul creşterii ratelor dobânzilor, românii au devenit mai pragmatici şi au început să se orienteze mai mult către finanţarea pe termen scurt, în rate egale fără dobândă pentru a achiziţiona servicii şi produse necesare unui stil de viaţă mai confortabil, se arată într-un comunicat al tbi bank, remis redacţiei. Peste 80% dintre români ar alege o soluţie de finanţare Buy Now Pay Later, cu 4 rate fără dobândă, pentru a cumpăra electronice şi electrocasnice, pentru a beneficia de un cost mai mic al finanţării într-un context economic delicat, potrivit unui sondaj tbi bank realizat în rândul a 1.057 de respondenţi din întreaga ţară, informează sursa menţionată.

Mai mult de 23% ar folosi BNPL pentru a merge în vacanţă, iar aproape 18% pentru a accesa servicii medicale de calitate, conform sursei citate. În plus, aproximativ 53% dintre subiecţi au declarat că preferă să ia mai multe împrumuturi de valori mici pentru achiziţii mai mici, care să fie rambursate în rate fără dobândă, şi doar 21% ar alege un împrumut mai mare, care să fie rambursat în rate cu dobândă, informează sursa.

Potrivit comunicatului "Consumatorii au fost nevoiţi să se adapteze în ultimul an la un context economic şi social mai complex. Ratele mai mari ale dobânzilor au reprezentat o mare problemă pentru cei mai mulţi dintre ei, aşa că au început să aleagă finanţarea în rate fără dobândă, iar BNPL este o opţiune excelentă în acest sens. Ca de obicei, ne-am adaptat la nevoile lor şi le-am oferit opţiuni de finanţare mai avantajoase, dar mai ales BNPL, pentru a-i ajuta să depăşească o situaţie dificilă care nu dă semne că se va încheia prea curând", spune Gergana Staykova, Market Leader, tbi bank.

În ceea ce priveşte modalitatea pe care o consideră mai avantajoasă pentru a achiziţiona un produs, peste 41% au declarat că doresc să plătească în 4 rate fără dobândă, aproape 36% ar alege să achite integral în prima zi, iar 22,4% ar alege să plătească în mai multe rate, dar cu dobândă 0 pentru primele 4 rate, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 84% dintre respondenţi au declarat că BNPL le permite să cumpere pe loc produse pe care altfel nu şi le-ar putea permite, iar aproape 70% consideră că, în majoritatea cazurilor, este o soluţie de finanţare de încredere. 34,53% dintre respondenţi ar avea nevoie de peste 3.000 de lei prin finanţare BNPL, iar 22,42% ar dori o sumă de maximum 1.000 de lei, potrivit datelor sondajului.

Sondajul tbi bank privind percepţia românilor asupra finanţării a fost realizat la nivel naţional în perioada august-septembrie 2023 prin intermediul platformei iVox, pe un eşantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România, informează sursa. Puţin peste 50% dintre participanţi sunt femei, ceva mai puţin de 75% au cel mult 45 de ani şi peste 87% locuiesc în mediul urban, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb