Sony Pictures îşi despăgubeşte angajaţii afectaţi de atacul cibernetic de anul trecut

Ioana Dogaru
Miscellanea / 27 noiembrie 2015

Un judecător din SUA a aprobat un acord amiabil ce prevede plata unor despăgubiri în valoare de până la opt milioane de dolari pentru angajaţii studiourilor Sony Pictures afectaţi în 2014 de un atac cibernetic asupra computerelor companiei, informează BBC.

Sony a fost de acord să plătească actualilor şi foştilor săi angajaţi care au fost victime ale acestui atac până la 10.000 de dolari de persoană pentru a acoperi costurile legate de furtul de identitate, potrivit BBC.

Sony a fost de acord să plătească actualilor şi foştilor săi angajaţi care au fost victime ale acestui atac până la 10.000 de dolari de persoană pentru a acoperi costurile legate de furtul de identitate, informează BBC.

Hackerii din gruparea "Guardians of Peace" ("Gardienii Păcii") au spart calculatoarele Sony în noiembrie 2014, în încercarea de a opri difuzarea comediei "The Interview", produsă de această companie, despre o tentativă de asasinare a liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.

Ei au furat cantităţi uriaşe de informaţii interne, inclusiv date personale de la angajaţi şi foşti angajaţi ai Sony, printre care adrese, parole, salarii, date de naştere şi numărul de securitate socială şi alte informaţii confidenţiale, dar şi scenarii şi copii ale unor filme, cum ar fi Annie, care nu au fuseseră încă lansate.

Potrivit documentelor din instanţă, angajaţii afectaţi de acest atac cibernetic au dat în judecată compania în decembrie anul trecut, acuzând-o că nu a reuşit să protejeze informaţiile personale ale angajaţilor săi. Furtul de date a afectat 47.000 de persoane. Acordul de soluţionare solicită câte 4.500 de dolari pentru despăgubirea reclamanţilor şi până la 3.500 de dolari pentru taxele legale. Termenul de plată a acestor compensaţii este în martie 2016, potrivit BBC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb