SORIN DUMITRAŞCU, PREŞEDINTE FSANP: "Ana Birchall nu a rezolvat nimic din problemele sistemului penitenciar"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2019

Ana Birchall

Ana Birchall

Ministerul Justiţiei a alocat sumele necesare pentru plata orelor suplimentare efectuate de angajaţii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a anunţat, ieri, Ana Birchall, ministrul de resort.

Domnia sa, care a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatelor din cadrul ANP, a declarat: "Lucrătorii din penitenciare au primit ceea ce meritau de foarte mult timp. Administraţia a început să efectueze plăţile drepturilor salariale cuvenite pentru orele suplimentare lucrate, după ce s-au alocat fondurile necesare, aşa cum mi-am exprimat angajamentul ferm încă de la discuţiile purtate cu reprezentanţii sindicatelor, atât la sediul Ministerului Justiţiei, cât şi la Guvern".

După declaraţiile ministrului de resort, Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administaţia Naţională a Penitenciarelor a declarat pentru Ziarul BURSA: "Nu a fost rezolvată problema orelor suplimentare. S-a început plata pentru orele efectuate în luna ianuarie 2019, dar nu s-au alocat fonduri şi pentru următoarele trei luni: februarie, martie şi aprilie. Nu am primit bani nici pentru cele peste un milion de ore suplimentare efectuate anii trecuţi şi neplătite. Doamna ministru Ana Birchall nu a rezolvat, practic, nimic. Condiţiile de muncă au rămas la fel, iar actualizarea normei de hrană şi echipament nu a mai fost făcută de trei ani. Problemele cu care se confruntă angajaţii din sistemul penitenciar au fost create de guvernele din ultimii trei ani şi jumătate".

În schimb, angajaţii din penitenciare sunt mulţumiţi că, la mijlocul săptămânii, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat legea privind statutul poliţiştilor de penitenciare, un demers legislativ iniţiat şi susţinut de Ministerul Justiţiei. "Este pentru prima dată când avem un statut special, chiar dacă legea nu este perfectă, deoarece conţine prevederi luate cu copy-paste după decizii interne ce reglementau probleme de procedură", a precizat Sorin Dumitraşcu.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că a efectuat plata reprezentând drepturile salariale res-tante pentru orele suplimentare, pres-tate în luna ianuarie a anului în curs, într-un procent de aproximativ 55%.

"Plata efectuată reprezintă rezultatul discuţiilor dintre Guvernul Româ-niei, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor Publice şi Sindicatele lucrătorilor din penitenciare, din data de 22 mai 2019, reprezentând un angajament ferm al ministrului justiţiei, Ana Birchall, pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute în activitatea lucrătorilor din penitenciare în ultima perioadă", precizează ANP.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb