SORIN GRINDEANU, LA PRIMA ŞEDINŢĂ DE GUVERN: "Vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister"

S.A.
Politică / 5 ianuarie 2017

Prima şedinţă a Cabinetului Grindeanu (Sursa foto: Gov.ro)

Prima şedinţă a Cabinetului Grindeanu (Sursa foto: Gov.ro)

Actualizare 08:16 Dragnea: "Cel mai mare pericol pentru miniştri este să nu înţeleagă importanţa programului de guvernare"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, că cel mai mare pericol pentru membrii noului Cabinet este să nu înţeleagă importanţa programului de guvernare, adăugând că el va fi primul care va reacţiona la orice derapaj.

Liviu Dragnea a afirmat, citat de Agerpes: "Singurul pericol ar fi să nu înţeleagă dimensiunea, rigoarea, amplitudinea şi complexitatea programului de guvernare, pe de o parte. Iar pe de altă parte, nerăbdarea firească şi orizontul de aşteptare uriaş în rândul populaţiei. Eu le-am spus colegilor mei din Guvern şi o să le spun în fiecare zi că PSD va sprijini acest Guvern în totalitate, dar va fi şi primul partid, în frunte cu mine, care la orice mic derapaj, la orice mică întârziere va reacţiona. Pentru că aici nu este vorba nici de poziţia mea politică, nici de cota mea de încredere, nici de puterea mea sau a partidului, ci este vorba despre aşteptările românilor şi ale acestei ţări. Şi ei sper să fi înţeles din toate mesajele mele că nu merg acolo să fie vedete la teve, nu merg acolo să-şi facă proiecte politice sau de imagine personală, ci să pună în practică un program pe care românii l-au votat şi pe care îl aşteaptă. Acesta e cel mai mare pericol".

Pe de altă parte, el a spus, la Realitatea TV, că toate instituţiile statului trebuie să sprijine noul Guvern, pentru că e vorba de interesul naţional.

"Spun cu toată fermitatea şi fără nici un fel de rezervă: mă aştept şi cer tuturor instituţiilor statului să sprijine acest Guvern. Este Guvernul României şi este obligaţia tuturor instituţiilor statului şi a oamenilor de decizie din acest stat să sprijine acest guvern, nu să-i pună piedici, indiferent de ce natură. Acesta este un caz de siguranţă naţională şi ar fi bine să nu ne mai jucăm niciunul, nici cu vorbele, nici cu glumiţele, nici cu acţiunile văzute sau nevăzute", a mai declarat Liviu Dragnea.

(S.A.)

----------

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miercuri seară miniştrilor, la începutul primei şedinţe de Guvern, să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă a Cabinetului, care va avea loc vineri.

Sorin Grindeanu a afirmat aseară, citat de News.ro: "Daţi-mi voie să vă felicit pentru audierile de azi, pentru votul din Parlament. Toate aceste lucruri sunt deja de domeniul trecutului. Astăzi suntem la prima şedinţă de Guvern şi vreau să mai spun o dată şi să îl subliniez: responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi, o responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din Parlament care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020".

Premierul le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc vineri.

Grindeanu a spus: "Mâine dimineaţa, la ora 9.00, fiecare ministru merge şi preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Totodată, vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât, vineri, când vom avea următoarea şedinţă de Guvern să le prezentaţi".

Premierul a ţinut că precizeze că a trecut campania electorală, iar acum Guvernul "intră în pâine" şi trece la fapte.

Sorin Grindeanu a conchis: "Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca Guvern şi pentru a da posibilitatea Parlamentului, zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două. Campania a trecut, intrăm în pâine şi trecem la fapte".

Şedinţa de Guvern s-a terminat după mai puţin de o oră, fără ca un membru al Guvernului să facă declaraţii de presă la final.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb