SPASME PARLAMENTARE CONTRA ÎNTOARCERII LUI BĂSESCU Moscova şi partidul de 220 de volţi

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 28 august 2012

Moscova şi partidul de 220 de volţi

Tineretul buştean a plecat în vacanţă (Ponta, la Cape Town, în Africa de Sud, cu ocazia Congresului al XXIV-lea al Internaţionalei Socialiste, iar Antonescu, în Italia, după ce şi-a concediat consilierii interimatului preşedinţial), lăsând cele 7,5 milioane de cetăţeni care au votat "Da", ca nu cumva să se simtă orfani, pe mâinile socrilor, Ion Iliescu şi Dan Voiculescu, la momentul la care, luni, urma să se citească, în Parlament, dezamăgitoarea decizie a Curţii Constituţionale - poarta din dos pentru întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni.

La 82 de ani, socrul mare al împerecherii contra naturii USL, Ion Ilies-cu, ne predă lecţia de democraţie învăţată de el la Moscova, prin 1955: "Parlamentul ar trebui «să corecteze» decizia Curţii Constituţionale şi să-l demită pe preşedintele suspendat Traian Băsescu".

Democraţie sovietică.

Vicepreşedintele Senatului, PSD-istul Ioan Chelaru, reia îndemnul sovietic, declarând că Parlamentul ar putea avea luni o "poziţie activă" şi ar putea decide să ceară lămuriri Comisiei de la Veneţia sau explicaţii Curţii Constituţionale, pentru decizia de invalidare a Referendumului, fiind de acord cu propunerea senatorului PNL Ioan Ghişe, de validare de către Parlament.

Cu şaisprezece ani mai tânăr, socrul mic Dan Voiculescu, întrucât nu putea lua cuvântul în nume propriu, (pentru că a demisionat din funcţia de senator, ca să-şi amâne sentinţa penală, până după ce ar controla Justiţia), şi-a activat Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), ca să sesizeze Parlamentul cu privire la existenţa unui conflict între normele de drept intern şi cele comunitare referitoare la cvorum şi lipsa unui sistem de recurs efectiv în ceea ce priveşte referendumul, cerând Parlamentului să dispună suspendarea aplicării oricăror prevederi interne contrare, până la soluţionarea conflictului de drept.

Între noi fie vorba, ideea prezintă acea ingeniozitate de care nu-l cred capabil pe Voiculescu:

"Potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneţia, cvorumul de participare nu trebuie să existe întrucât îi asimilea-ză pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ. De asemenea, cvorumul de aprobare trebuie să lipsească întrucât existenţa acestuia riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar", după care Comunicatul FACIAS mai spune că "Având în vedere faptul că în 2006, Consiliul pentru Alegeri Democratice a adoptat recomandările Comisiei de la Veneţia, acestea au dobândit caracter de normă comunitară şi sunt obligatorii pentru statele contractante.

Prin urmare, România are obligaţia de a armoniza legislaţia internă cu directivele şi recomandările europene".

În opinia mea, argumentul FACIAS este valid din punct de vedere logic.

Problema este că, din nou, Voiculescu detaliază temeiurile unei decizii simple - atât când a încercat să-i iasă pragul cvorumului, prin mini-recensamânt (ceea ce înseamnă că, iniţial, a acceptat pragul), cât şi acum, când găseşte argumente să elimine pragul.

Fără dubiu, nici logica nu îl mână în luptă, nici grija pentru respectarea regulilor, schimbându-le când îi convine şi respectându-le când îl satisfac.

Dar logica nu a putut juca nici un rol, pe tot parcursul acestei "insurgenţe" pentru răsturnarea lui Băsescu, astfel că, iată, chiar şi în punctul său final, confirmă dispreţul pentru argumentele valide, fie ele şi emanând de la un autor girat de însuşi Dan Voiculescu.

Căci, tineretul buştean (atât Ponta, cât şi Antonescu), înainte să-şi facă bagajele de vacanţă, au convenit că ar fi o greşeală întârzierea încheierii procedurilor de invalidare a Referendumului.

Desigur, ei au spus-o sub presiunea străinătăţii (tergiversarea nu ilustrează lipsa lor de autoritate în USL, căci, de fapt, le convine, într-un secret cunoscut de toţi).

Dar, străinătatea nu îl interesează pe logicianul Voiculescu, pentru că el e patriot şi este purtat de logica unei Românii proprii.

Adică, una care să-i intre în proprietate.

Uimitor ce poate face un partid mic, cu gura mare.

Un partid care, vorba lui Vadim, încape într-un lift şi-l desfiinţezi, scoţându-l din priză.

Opinia Cititorului ( 59 )

  1. ce rusine de articol logico-limbist! in tara lui base in plina degringolada cativa intelectuali revolutionari de trei lei juiseaza expert la umbra ultimului comunist turnator din fruntea tarii, scuzati de propaganda pedelisto-proletara a bau-baului...

    pa, make, numai succese! 

    1. Ai dreptate Sakke.I

      Aminteste de democratia sovietica. 

      Dar ceea ce fac cei pusi sa vegheze asupra respectarii Constitutiei Romaniei cum se explica?Indrepti o fapta la limita legii comitand o alta fapta ilegala? 

       

      1.Cedare de suveranitate.Cum se face si care este pretul platit de poporul roman?NOI NU TREBUIE SA STIM?  

      2.Interesul geostrategic al Romaniei.NOI NU TREBUIE SA STIM? 

      Nu sunt convins ca Domnul Basescu si echipa lui sunt mai patrioti si bine intentionati decat echipa adversa.Am mari dubii. 

      DE ACEEA TREBUIE SA STIM. 

      Romania a ramas fara maini si picioare(economia nationala) pentru a-si salva spiritualitatea .EI STIU?NOI O SIMTIM>DINCOLO DE PIELE. 

      Am mai amintit despre un articol al lui Mircea Eliade din "Vremea" din august 1937, "Pilotii orbi". 

      Va rog, Domnule Make, faceti tot ce este posibil sa-l publicati in ziar. 

      MERITA. 

      Sa auzim de bine!

       

      Nu ne-am intilnit, ca sa-mi poti spune "pa" si nu avem cum sa ne intilnim, ca sa-mi poti spune orice.

      Data trecuta nu mi-am notat, dar acum o notez.

    D-le Make, ce va mana in lupta aceasta oarba, impotriva practic poporului roman, sa jigniti niste oameni care au primit votul multor romani. Pe cine reprezentati dumneavoastra ? In numele cui vorbiti si dati sfaturi ? Va considerati atat de destept ca trebuie sa interveniti, pentru a lamuri lumea ca de fapt ei nu o duc rau, numai nu pot sa inteleaga binele capitalist, ,,ei fiind binenteles comunisti ,, care se iau ca oile dupa spusele d-lui ILIESCU ( cel mai patriot si cinstit presedinte ) .

    1. Nu stiu cit de patriot si cinstit este d-l Iliescu.

      Nu am acces la conturile domniei sale. 

      Stiu doar ca a patronat un guvern care a cedat in conditii umilitoare pentru poporul roman toate sectoarele strategice ale tari. 

      Ca a reusit prin indemnurile sale sa ne invrajbeasca frate cu frate ,tata cu fiu.

      Pentru mine este o pata neagra in istoria romaniei si observ ca ramane consecvent in idealurile sale! 

      Domnule Tepes, v-ati cistigat, deja, notorietate, pe acest site, pentru interventiile irationale.

      In mod special, pentru dumneavoastra, voi institui "Premiul pentru Absurd" - un perpetuum mobile - va asteapta la Redactie. 

      Dumneavoastra credeti, de pilda, ca Antonescu si Ponta "au primit votul multor romani"; domnule, aveti dreptate, cite 9 000 (noua mii) de voturi, cite au primit la alegerile din 2008, fiecare, sint voturile "multor romani" si sint dator sa respect asta. 

      Daca, insa, va referiti, asa cum banuiesc, la cele 7,5 milioane de voturi in favoarea demiterii lui Basescu, atunci savirsiti o confuzie intre votul de demitere si votul de alegere. 

      In loc de un perpetuum mobile, preferati o piatra filosofala? 

      Am citeva in curtea din dos. 

      Pe cine reprezint? 

      Asa m-a intrebat si secretarul de partid cind m-am impotrivit sa cedez polonezilor ratia lunara de un litru de ulei - mi-a zis "Pe cine reprezentati dumneavoastra, tovarase?!" 

      Acum, ca si atunci, raspund: ma reprezint pe mine, nu este de ajuns? 

      Dau sfaturi ? 

      Indicati-mi un singur sfat in articol si daca il gasiti, atunci accept sa pun cuvintul la plural. 

      Unde am spus ca nu o ducem rau?

      Domnule Tepes, sinteti dus cu steaua - azi o zariti si nu e. 

      Dl.Make de ce credeti ca t.bashinescu , preseintele pd-l si doar a unei parti din romani a cedat SINGUR si nesilit de cancelariile SUA-UE puterea Domnilor Ponta si Antonescu? doar acesta conducere se afla in mainile pricepute d.p.d.v. economic , moral si sigure ale combinatiei ungureanu-pdl jr.? cum poti sa dai puterea dusmanului sovietic asa peste noapte?de ce n-a putut sa numeasca un nou ungureanu 2 dupa ce numise multi boc-poc 5 pna atunci? sa fie vreun argument ce arata incompetenta, hotia si minciuna celor aflati atunci la putere? eu unul nu cred!

      Stimate domn,lucrurile trebuie judecate in contextul de atunci si nu acum dupa 20 de ani. Dupa revolutie , fara constitutie schimbata, fara institutii credibile ale statului, ( militienii si securistii se ascundeau)

      oamenii ieseau instrada sa-si ceara drepturi ( ca asa e in democratie ), prea putini au avut curajul sa-si asume niste riscuri pentru aincerca organizarea acestei tari . De aceea cred ca cei ce nu am facut nimic atunci, nu avem dreptul sa invinovatim pe cei care si-au asumat niste riscuri, chiar daca in haosul existent au facut si unele greseli .

      Un singur om nu putea sa faca minuni, fara sa aiba sprijinul celor din jur .  

      Nu va prea inteleg...

      Pricep insa ca ma provocati sa-l apar pe Basescu si PDL-ul lui.

      Draga adi, bate la alta usa, aici sint doar eu si ai mei, nu cine crezi tu. 

      Intradevar, mortii din 1990 si de la mineriade, sint acum cu 22 de ani mai batrini, deci, au un alt inteles.

      D-le Make , a gresi e omeneste dar a persevera in greseala e prostie. (Apropo daca aveti atatea pietri filosofale in dosul curtii dati -le celor dragi , ca altfel faceti hemoroizi. )

      Du-te sa-ti iei premiul, mai draga!

    Apreciez ziarul "Bursa" dar nu pot sa nu remarc ca "cvorumul" a fost indeplinit, chiar daca n-ar fi fost necesar. Romania are 19 mil locuitori.

    1. Vezi BURSA din 02.08.2012, articolul lui Daniel Ionescu " Apropo de referendum" (este in josul paginii, atasat articolului "USL TREBUIE SĂ PRODUCĂ RAPID DOUĂ MILIOANE DE CERTIFICATE DE DECES / Susţinătorii lui Băsescu nu mor niciodată").

    asa make......obsesia voiculescu pana la moarte!!....eu inclin sa cred ca ura ta viscerala fata de felix are radacini mai lungi!!...vine de pe vremea lui nea nicu!!...a fost sistata doar temporar cand a venit vremea cu "solutia imorala"!.....dupa care, la ordin, s-a reactivat cu si mai mare forta!!....da-i bataie!!

    1. Draga dorin, credinta in "oculta" stapineste numeroase minti si chiar imi pare rau sa o constat la tine.

      Deunazi, un pensionar a scris pe site ca el stie ca am facut BURSA la indemnul lui Petre Roman. 

      Ceva mai inainte, altul a zis ca el stie ca tin de un serviciu strain. 

      Talpes a spus-o la televizor. 

      La SIE, ei stiu ca tin de SRI, iar la SRI stiu ca tin de SIE. 

      OK. 

      Am obosit.

      Declar ce vreti si semnez. 

      draga make.......era doar o presupunere.....nu o certitudine!!...faptul ca simti nevoia sa te justifici, sa te aperi......ridica un semn de intrebare!!......eu doar remarcam apetenta ta pentru subiectul voiculescu!!

      Am raspuns pentru ca, intr-un fel, ne cunoastem, am petrecut citeva ore impreuna.

      Daca nu-ti raspundeam, semnele de intrebare ar fi disparut?

      Nu observi cit de miseleasca este problema pe care o ridici? 

      Ce urasc mult este propaganda.

      Pentru ce sint bine pregatit sa resping, este manipularea. 

      reamintindu-mi schimburile noastre de mesaje anterioare, am vazut ca nu prea de coafeaza modul in care ridic anumite probleme!!.....acum, banuiesc ca totusi esti satul de virgili bestea, danieli care "se simt obligati" sa combata alaturi de tine!!...ai nevoie si de alte abordari!!

      Nu am nici o problema sa-ti dau replica la un subiect asupra realitatii, indiferent cum ti-ai construi argumentatia - fie ai dreptate, fie nu ai, o voi recunoaste sau te voi contrazice.

      Dar, cind ma pui sa-ti raspund la banuielile despre mine... 

      Raspunde-mi tu - esti sau nu esti agent sub acoperire? 

      Daca spui ca da, atunci asta e, daca spui ca nu, tot asta e. 

      Daca urmaresti sa ma incui in felul asta, atunci ai cistigat.

      Nu stiu ce ai cistigat, dar, ok, esti victorios. 

      make....esenta mesajului era despre apetenta ta in a-l lua la tinta pe voiculescu (cu pauza de rigoare pe timpul solutiei imorale!!).....presupunerea mea era in acest context!! ma gandesc ca pentru mogulii din presa (tot cu stele multe, ca si voiculescu!!) care au devalizat bancorexul, au luat intercontinentalul fara a avea bani si au refuzat sa inapoieze lido-oul proprietarilor in drept ai fi putut avea mult mai multa "munitie" disponibila!! dar ti-ai canalizat toate energiile pentru voiculescu!!.....interesant!!. ...si base la fel!! evident, fara legatura!!

      Dialogul devine circular, obligindu-ma sa raspund ceea ce am mai raspuns.

      La problema "apetentei" am raspuns, deja astazi, dar completez: este o oarecare diferenta intre fratele Paunescu, care a "inginerit" Intercontinentalul (subiect despre care am scris la vremea lui) si Felix, despre care se spune ca a "ingerat" fondurile lui Ceausescu, dar nu am sa ma cert cu tine ca sa stabilim care ticalosie e mai mare. 

      In alt dialog pe internet, mi-ai mai cerut o data sa-ti arat articole critice la Voiculescu, din timpul "solutiei imorale" si am facut-o; mai vrei o data? 

      De fapt, care-i reprosul? 

      Nu este adevarat ca mi-am "canalizat toate energiile" contra lui Felix - am lucruri mai bune de facut, decit sa duc grija unui turnator - dar, intradevar, ipocrizia lui Felix este mai stridenta, in opinia mea.

      Am dreptul la opinie, atit timp cit sint riguros in relatarea faptelor? 

      daca devalizarea bancorexului de catre fratele paunescu s-ar fi limitat la ingineria cu interul, ar fi fost foarte bine!!....ma gandesc ca averea "fratelui" nu s-a bazat pe ce a produs B1!!...sutele de milioane de euro avere nu s-au facut din b1!!.....oare s-or putea compara cu "furtul" lui felix?...si cand vezi ca un "tepar" ca fratele paunescu sta in dreapta lui base pe la intalnirile penibile cu mediul de afaceri, parca nu mai este nimic de spus!!.....in 2003 statea cu vantu, apoi cu voiculescu, acum cu fratele paunescu......dar nu conteaza!!...trebuie ca toti oamenii nostri din presa sa se canalizeze pe voiculescu!!....ti se pare cumva ca eu nu am rigurozitate in ceea ce spun?

    COANE ,eu recunosc ca scrii mult ,poate prea mult despre politica , ZICI dar nu dai solutii .FUGI cu ceva ascuns dupa ciresi .un EX : USL =CONTRA NATURII . E drept ,dar PDL-BASESCU =PNL ? AR FI BUN UNGUREANU [ un labil =ungurenii mei din ARDEAL? ] CU PAVELESCU SI NEAMTU ? NU VREAU RASPUNS .MULTUMESC DE INTELEGERE .

    1. Nu vreti raspuns, pentru ca il aveti: cititi articolul din 15.03.2012 - "GÂDEA - UNGUREANU/ Micul truc al întrebărilor şi răspunsurilor", ca sa-mi aflati opinia despre Ungureanu.

      Cititi si "VARIANTA 4: NUMAI BOUL ESTE CONSECVENT"/ Băsescu, resemnat ca preşedinte nelegitim; noul preşedinte - Antonescu" din BURSA 25.07.2012, ca sa va completati tabloul despre Ungureanu, Neamtu si Basescu. 

      Nu, nu scriu mult despre politica, ci politica ma sileste.

      Abia astept sa se petreaca ceva interesant in pictura.  

      Am uitat, cu cine joc?

      Nu stiu. 

      Imi respect cititorii.

      Desigur, pe cei respectabili. 

      ce raspun de lamaie malaiata, pe cei respectabili! taran snob! carevasazica onorabili, amice? ar trebui respectati toti cititorii, nu doar spoiala...

      "Respectabil" vine de la "respect", asfel ca nu poti respecta pe cineva care nu e respectabil, caci ai comite o silnicie, onorabile teo.

      era in sens caragelian, stimabile, iar in lb romana are conotatii peiorative - ci de respectabilii tovarasi comunisti - insa tu stii asta si manipulezi interpretari de la inaltimea aroganta a complexului de superioritate si al lipsei reale de respect pentru cititori vazatori...

      Nu reusesc sa inteleg bolboroseala limbajului tau de internet, chiar neluind in seama greselile gramaticale, onorabile teo.

      Ceea ce inteleg, insa, este ca eu voi fi suferind sau nu de vreun complex de superioritate, dar este cert ca tu suferi de unul de inferioritate, de vreme ce prin "respectabil", intelegi "spoit".

      Sa cunosti gramatica si sa judeci limpede nu inseamna, neaparat, "spoiala". 

    Articol echilibrat cu o tenta de ironie amara,expresii interesante,tineretul bustean se refera la cei doi sefi ai USL presupun. Pentru ca se mai intelege si lipsa ,curioasa ,de reactie a unei mici parti din tineret. Ramanand la prima varianta,urmeaza sa vedem zilele urmatoare izbucnirea razboiului generat de coabitare... Si de reactia dura a psrlamentului majoritar usl-ist.In ce-l priveste pe Voiculescu ,aveti dreptate. Cu exceptia faptului ca ,avand generator de rezerva, nu tace daca-l scoti din priza. ! Stiind ca in drum spre Africa de Sud V.Ponta s-a oprit la Londra ,urmeaza sa verific stirea, se poate presupune ca actualul Guvern va intreprinde unele actiuni care ,posibil,vor creste cotatia RMGC. Ca efect..Daca stirea nu corespunde adevarului si este o intoxicare ,vom vedea in timp.Textul ramane ,fiind stocat. Atat pentru azi.

    Inca o data (a cata oara?), constat, din comentariile ce insotesc articolul excelent al lui Make, ca in societatea noastra s-a creat o prapastie imensa intre cele doua tabere, pro sau contra Basescu. Cei care sunt cu adevarat neutri (asa cum cred ca este si Make), sunt considerati de catre ceilalti ca fac jocul partii adverse.

    Aici, sunt mult mai zgomotosi si revoltati cei din tabara anti-basesciana indoctrinati din greu de propaganda zilnica, ceas de ceas a antenelor.  

    Ceea ce-i foarte greu de explicat este cum, chiar si niste cititori ai unui ziar de specialitate, pentru elite, cum e Bursa, se pot lasa manipulati de o avalansa de minciuni, propagate de televiziuni. 

    Nu conteaza ca in primul paragraf Make spune ca Basescu se intoarce pe usa din dos, cumva cu coada intre picioare!  

    Atacandu-i, pe buna dreptate si cu argumente care nu pot fi contrazise, pe Voiculescu, Iliescu si cei doi "busteni", Make a devenit brusc pro-basescian !?! 

    In concluzie, eu nu am gasit in textul articolului vreo afirmatie neadevarata care sa justifice avalansa de comentarii rauvoitoare si insinuante de aici. Si,atunci, aceste comentariii, nu pot fi sincere, iar daca sunt sincere, inseamna ca propaganda antenelor, din pacate, si-a atins scopul.

    1. Sondajele arata ca avem cititori extrem de calificati, circa 60% sint absolventi de cursuri postuniversitare.

      Este motivul pentru care nu ma abtin sa public texte, uneori, foarte dificile. 

      In schimb, propaganda poate nivela cultural masele - ceea ce este primul sau scop, ca sa poata deschide calea manipularii, tratind masa de cetateni, ca pe unul singur. 

      De aceea, nu m-am mirat sa vad, de doua ori, zilele acestea, la televizor, pe un cunoscut regizor care facea apologia rasturnarii "democratice" a "dictatorului Basescu".

      Victimele propagandei fac propaganda - este ca o boala contagioasa, care zombifica. 

      draga make....nu numai propaganda poate nivela cultural masele.....ci si pupincurismul si servilismul fara limite!!...ti-ai fi inchipuit vreodata in anii 90 ca "elitele" din GDS ar fi putut vreodata sa-l "pupincureasca" pe un fost comunist (declarat) si securist (nedeclarat)?....si sa se uite la el ca la D-zeu ca a condamnat de imagine comunismul? ca un ins ca plesu va accepta sa-i fie consilier (ulterior avand sa aflam cam ce parere avea marinarul despre el)....iar un altul ca liiceanu va hahai impreuna cu base cand acesta ii marturisea ca scoala romaneasca naste prosti (probabil ii includea si pe cei 60% cu studii postuniversitare care te citesc!)....o fi bine d-le make?.....o fi bine?......ca sa-ti citam un personaj tare drag!!

      Nu cunosc citatul si deci, nu stiu la ce personaj faci referire cum ca mi-ar fi "tare drag".

      Cred ca servilismul nu niveleaza masele, cred ca serveste la cu totul altceva. 

      Despre puterea de munca a lui Plesu nu am o parere buna. 

      Liiceanu se anunta ca mare speranta a gindirii romanesti, impresia mea este ca nu s-a confirmat.

      In opinia mea, scoala romaneasca nu scoate prosti, ci, dupa chipul si asemanarea majoritatii profesorilor, mahalagii. 

      din pacate, tot mai multi romani (nu mai conteaza studii, mediul din care provin...etc accepta servilismul ca metoda initiala de atingere a unor scopuri, dar sfarsesc in final prin a se integra in marea masa a pupincuristilor!!...care releva in final o anumita nivelare!! aia de care vorbeai!!....plesu si liiceanu sunt doar 2 exemple care mi-au venit acum in minte!!.....ca ei sunt multi altii, care pentru multi "intelectuali" reprezinta niste etaloane!!

      Cine poate fi servil, se afla deja in anonimat.

      L-am intrebat, odata, pe un ziarist celebru, cu care ma jucam fotbal in copilarie, cum de se poate suporta pe sine, in halul asta. 

      Nu a negat ca este servil, ci mi-a dat un raspuns care m-a lasat masca: "Este ca tu nu poti?! Iti trebuie talent pentru asta, fratioare!"

      Am incetat sa-l mai critic vreodata, e o lume pe care nu o inteleg. 

      Draga Dorin,

      am o mica intrebare. Care este diferenta intre servilism si pupincurism(am inteles ca ar fi doua curente doctrinare care sunt de fapt o mostenire a clasei darwiniste, unde lupta pentru ciolan era din cele mai vechi timpuri cunoscute, fiind in cele din urma si in copilaria mea ecranizata cu mare succes prin Cave Man sau pentru cei cu gusturi mai rafinate Familia Flinstone. M-am abtinut puternic de la comentariu caci titlul ar fi fost mai bun cu trei optzeci in loc de doi douazeci, insa atunci ar fi fost alti comentatori care ar fi suduit si m-ai puternic gandindu-se la versul trei doamne si toti trei :-) Spune-mi te rog un papagal poate fi adept atat al servilismului cat si al pupi.(prea lung cuvant) pentru a primi titlul de oberpapagal? O recunoastere a calitatilor mele artistice mi-ar face bine la sentiment. Merci beaucoup mon ami de ma patrie.  

      la asta cu talentul, sunt de acord cu tine!!....din pacate, cei care nu sunt servili sunt in anonimat......ceilalti, ies ca paduchii in frunte!!

      Judecam dupa criterii diferite: in sistemul meu de interpretari, isi face loc notiunea autocontradictorie de "anonimi celebri".

      draga virgil.....mi-ai lipsit nespus de mult astazi cu comentariile tale spumoase!!.....o sa ai mult de recuperat sa-mi replci la toate postarile!!......te las sa o faci si revin!! nu ma grabesc!!....macar sa dau un raspuns la toate postarile tale!!....stii doar ca eu o fac pe scurt!!.....nu am "povestea" in sange ca tine!!

      Da Virgil, esti absent nemotivat, astazi, observa ca majoritatea cititorilor se manifesta nervos, mi-ai produs prejudicii, iti cer despagubiri la Capsa.

      observ ca astazi ai fost foarte vrednic. Eu acum sunt in pregatiri caci m-am hotarat sa conving 10 mioare de dulai mioritici ca impreuna cu mine papagalul priceless(deja un nou fan :-) sa strangem mana de la mana si sa vedem cum facem sa privatizam prin metoda MEBO (mai e bun oltchim) . M-am gandit ca ar fi desuet comentariul aici la ascensoare, da stii si tu care e cel mai scurt drum la etajele superioare ale conducerii.Totul e sa nu ne luam avant prea tare, ca dupa aceea vor spune despre noi ce buni am fost si e pacat sa vorbim la passe compose , adica conjugarea verbului a fi nu trebuie sa fie pusa in concordanta cu verbul a avea care l-am conjugat asa de bine ca putem spune ca l-am adus la timpul optimal adica mai mult ca perfectul. Si marii investitori, asa zisi strategici ne-au invatat carte. Cel mai simplu exemplu propozitia din timpul datoriilor lui Mister Golban- avem petrol, anii 80 aveam petrol, anii 2000 am avut petrol, ano domini today avusesem ceva in cap insa l-am pierdut pe drum. Aici putem din nou observa o incertitudine, caci ne putem referi atat la gand cat si activul pe care il produce. I-a gandeste tu cum ar fi sa nu mai ai activul tau, adica sa gandeasca altul despre tine? Dar asta e o alta problema care o vom trata intr-o noua emisiune despre transhumanta aurului negru si al celui cenusiu din cele mai vechi timpuri ale istoriei pana in cele mai actualizate de stirile de la ora X pentru a nu face vreun scurtcircuit in creierul posibil inca al fiecaruia dintre noi cand ne aducem aminte de scenele lustice tocmai bune pentru cei care vor sa vizioneze avanpremiera filmului: Am vazut si romani socati, acest atribut fiind bineinteles stabilit de publicul larg si doritor de scene dulci si romantice avand in recuzita ghioga lui Dragos si letopisetul lui Neagoe Basarad. Ramane inca de vazut ce efect poate fi mai nociv :cel sferic si cu contuberatii pentru masaj corporal, sau cel de transformare a literelor si frazelor in caldura intelectuala.

      superb!!....sunt inca sub imperiul condeiului tau!!.....nu ma lasa sa ies!! :)))

      si ca intotdeauna imi ia putin mai mult timp decat poate ca ar fi necesar. Despagubirile trebuiesc clar onorate si acum nu cred ca mai am sansa a astepta o depreciere valutara. Salutari si domnului Ionescu , nu stiu cum faci da ai prieteni cu care merita sa pleci luni la carciuma si sa te intorci sambata . Duminica ne odihnim. Am pus de-o parte pentru fondul CDS VALACHEI si prima achizitie va fi o runda pentru prietenii nostri.Nu te intereseaza sa cumparam? Macar o instalatie de distilare a alcoolului. Scobitori aduce Dorin si eu vorbesc cu prietenul meu sa aduca niste masline.Asa ca de o maslina, scobitoare am pus-o. Dupa aceea dupa ce ne tratam cu solutia o sa observam ca marea trece chiar pe la poarta combinatului Arpechim si gata am ajuns milionari.Daca nu visam patim ca doamna Gheorghe de la Petrom si uite cum a inchis petrochimia. Doar pentru ca nu avem voie sa visam. Doar sa conjugam :-(

      dupa fericire in sus, izbeste-ma cu tampla de cer....Eu sunt doar un bufon, un saltimbac de moda veche/ Ce soarelui incearca a-i gasi pereche :-)

      mare domn, mare caracter si nichita!! :)))

      As vrea liber si simbata, ca sa nu fim mahmuri duminica si sa ne ocupam treji de copii, chiar daca sint mari si in weekend, pleaca de acasa; macar traim momentul lucizi.

      ca dupa aceea nu este valabil si ne trezim peste ani ca am fi putut face o teza demna de premiul nobel. Ce zici Dorine esti de acord, hai ca daca OPSI POPSI schimba macazul cu trenul pe el noi mai mici putem, insa totusi hai sa respectam cvorumul, tine cont ca ma reprezinti.

      Bestie, vezi ca a uitat sa-ti aduca aminte de floare la ureche; daca-mi spui cand, vin. 

    3.2 Tehnic inteleg ca exista: a) Numarul legal de cetateni (corespunde articolului Dvs. din 2 Aug) b) Numarul populatiei stabile. Un numar statistic care ne ajuta sa stabilim PIB/locuitor precum si numarul de parlamentari . c) Numarul celor din listele permanente pe care ar trebui sa-l publice o autoritate, care si transmite listele nominale la vot. Urmare acestei activitati, in Spania de exemplu cetatenii romani care au domiciliul acolo, au putut fi chiar alesi consilieri. Autoritatile de acolo au actualizat listele. CONCLUZIA mea - din tot ce am vazut si am citit, inteleg ca si in acest domeniu noi avem probleme in intelegerea termenilor. Acest fapt il constat in multe domenii. Tranzitia este un fenomen extrem de complicat.

    1. Draga anonim,

      aceasta discutie interminenta se poate transa foarte usor. 1. Cetatenii oricarei tari au aceleasi drepturi fie ca locuiesc pe luna sau in Romania(in revistele straine comparatia nu este trasa de par atunci cand este luata la intamplare o bucata de teren agricol sau strada peisajul fiind selenar :-)) 

      2. Nu poti sa impui unui cetatean ca face sau nu face parte din cvorum. Ar fi o ingradire a calitatilor sale cetatenesti(bineinteles atata timp cat se face referire la un sufragiu in care electoratul alege reprezentanta la nivel national).

      3. Bineinteles la alegeri locale pot fi de exemplu ales Macher pe suburbia sau Bronxul meu, dar acestea sunt alte alegeri. De asemenea pot la alegeri europene sa-i aleg pe cei din satul meu de unde pot sa fac rost de casetofoane sau din satul din care m-am nascut. 4. listele permanente sunt acele liste pentru alegerile parlamentare(cel putin in Germania) unde persoana cu CNP a avut ultimul domiciliu. Chiar acum a fost data o lege in care s-a inlaturat paragraful in care se spunea ca la alegerile parlamentare( Bundeswahl) este indreptatit sa participe cine a avut cel putin 3 luni resedinta in Germania. Si a fost respins acest lucru pentru ca cineva de exemplu din Belgia care plecase din scutece acolo pentru ca aici nu mai aveau loc de mine nu au mai avut nici un interes sa locuiasca in Bundesrepublik si s-au simtit frustrati cand cineva din Australia avea voie sa voteze doar ca atunci cand a fost pitic a facut crestere economica cumparand Pampersi Made in Germany si nu a cotizat pentru protectia cangurilor. Apropo notiunea cangur inseamna in limba bastinasilor HABAR N-AM si a fost spus cand un localnic a fost intrebat cum se cheama acel tip cu doua picioare si codita extrem de invidiat. Ce noroc am cu Dorin ca m-a salvat sa nu ma enervez si mi-a dat locul lui la cvorum.  

      ai putea sa dai si tu o bere pentru asta!! :))

      Vorba lui Baiesu: dragostea e un lucru foarte mare.

      deja te-am programat in bugetul pe anul acesta nu ca altii care vor sa faca afaceri si nu bujeteaza nimic pe 2012 si 2013 ca sa nu sperie investorii. Also: proiectul este CDS VALACHEI - parola priceless papagal. Atunci sefu iti da cheia de la Capsa si liber la lichide :-) Insa ai grija cum scria pe vremuri pe statiile de transmisie radio: Dusmanul asculta!

      Naucitor text...insa mi-a placut. Cum ramane cu Capsa?

      Draga EMS,

      pentru comentatorii fideli ziarului proiectul este deschis si codul de acces, parola este de asemenea scrisa. Daca vrei sa intri in club informeaza-l pe domnul Make. Trebuie sa tinem AGA daca sambata avem liber :-) O seara linistita si panta ascedenta la bursa! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb