SPERÂND LA UN PREŢ MAI MIC DE ACHIZIŢIE, ICAP vrea fuziune cu London Stock Exchange

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 septembrie 2006

ICAP Plc din Marea Britanie, cel mai mare intermediar din lume în domeniul tranzacţiilor interbancare, va depune o ofertă de preluare pentru Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE), în cazul în care preţul acţiunilor LSE va scădea sub nivelul curent. Cele două părţi au purtat negocieri în această vară, fiind convinse de efectele pozitive ale combinării operaţiunilor ICAP cu cele ale pieţei londoneze de acţiuni, însă nu au căzut de acord în privinţa preţului tranzacţiei. Discuţiile dintre reprezentanţii ICAP şi cei ai LSE au fost suspendate după două săptămâni în care părţile s-au întâlnit, însă acestea au dat de înţeles că nu renunţă, iar afacerea rămâne pe agenda lor.

Se pare că LSE a cerut ICAP peste12,43 lire (23,62 dolari) pentru o acţiune a sa, preţ la care bursa electronică americană Nasdaq va trebui să depună oferta pentru piaţa londoneză, dacă se hotărăşte în acest sens. Nasdaq deţine deja 25,3% din LSE.

Acţiunile LSE au încheiat săptămâna trecută cu un curs de 12,43 lire, însă ştirea privind interesul ICAP va determina o nouă ascensiune a cursului. Valoarea de piaţă a LSE este de 2,65 miliarde de lire sterline.

În iunie anul acesta, publicaţia britanică Daily Telegraph a dezvăluit că societatea de consultanţă "Merrill Lynch" a recomandat ca New York Stock Exchange, rivalul Nasdaq, să cumpere ICAP. Aceasta din urmă vrea, însă, o fuziune cu LSE. Un eventual grup combinat (ICAP-LSE) va da pieţei londoneze o platformă pentru produse derivate, pe care aceasta o doreşte încă de când a pierdut lupta pentru Liffe, în favoarea pieţei pan-europene Euronext.

ICAP, companie evaluată la 3,3 miliarde de lire sterline şi care, de curând, este membră a indicelui bursier FTSE 100, a confirmat că "a purtat discuţii exploratorii cu LSE privind o posibilă fuziune, însă acestea au fost întrerupte". Dacă cele două entităţi vor crea un grup comun, va lua naştere un gigant cu o valoare de 6 miliarde de lire sterline.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb