Sphera va distribui dividende speciale

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 7 octombrie

Sphera va distribui dividende speciale

Compania a plătit deja o rundă de dividende în iunie

Acţionarii Sphera Franchise Group (SFG) au aprobat, în adunarea de astăzi, distribuirea de dividende speciale de către societate, în sumă de 1,05 lei pe titlu, bani proveniţi din profitul net nedistribuit aferent anului trecut, conform unui raport al operatorului lanţurilor de alimentaţie publică publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Faţă de cotaţia de astăzi a acţiunilor SFG din ultima parte a şedinţei de tranzacţionre, de 39,5 lei, randamentul brut al dividendului se ridică la 2,6%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 22 octombrie, ceea ce înseamnă că data ex-dividend este 21 octombrie. Plăţile se vor face în data de 7 noiembrie.

Sphera a plătit deja un dividend în acest an de 1,05 lei, astfel încât dividendul total pe care-l va aloca compania în 2024 este de 2,1 lei pe titlu, echivalentul unui randament brut de 6,1% faţă de preţul de închidere al acţiunii SFG din data de 15 mai, ziua în care investitorii trebuiau să deţină acţiuni ale companiei pentru a beneficia de prima tură de dividende.

Pentru primele şase luni ale anului, Sphera Franchise Group a raportat venituri din vânzări în restaurante de 740 milioane lei, cu 6% peste cele din primul semestru al anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 40,6 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada ianuarie-iunie 2023, de 19,4 milioane lei.

Sphera se află pe radarul fondurilor de pensii private. La finele lunii august a acestui an, fondurile Pilon II aveau 13,5% din companie, în vreme ce fondurile Pilon III deţineau aproape 1,9% din operatorul lanţurilor de alimentaţie publică.

La data de 30 iunie, Tatika Investments (Cipru) avea 28,6% din acţiunile SFG, iar Computerland România - 20,5% şi Wellkept Group (România) - 17,1%. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. As fi curios daca Albert, pe care il apreciez, isi mentine estimarea de 45 lei pentru Sphera. Daca AQ a ajuns unde a ajuns datorita fondurilor de pensii, cine stie ce se poate întâmpla

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb