SPORT Discursuri multe, fapte mai puţine

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 noiembrie 2018

Discursuri multe, fapte mai puţine

Sportul are un alt ministru, dar în linii mari discursul este acelaşi cu al predecesorului. Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a avut prima ocazie să vorbească public despre priorităţile ţării noastre în aceste domenii la Bruxelles. Temele sunt aceleaşi ca la fos­tul titular al portofoliului, găzduirea marilor competiţii, sustenabilitate, accesul oamenilor la sport, după cum ne informează un comunicat al MTS: " Discuţiile au vizat tema «Oportunităţi şi provocări în contextul evenimentelor sportive majore». Poziţia delegaţiei noastre a fost că România susţine faptul că orice demers de găzduire al unui eveniment sportiv major trebuie să fie condiţionat de o componentă de sustenabilitate. Există cazuri când obiective de infrastructură sportivă rămân nefolosite după încheierea evenimentelor în ciuda costului foarte mare al investiţiilor iniţiale, de regulă din surse publice''. Ca un exemplu de bună practică a fost menţionat proiectul UEFA EURO 2020 de la Bucureşti care prevede modernizarea a 4 stadioane şi amenajarea a mai multor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară. Este aşteptat ca acestea să genereze din primul moment efecte pozitive în economie şi este estimat un grad de folosire ridicat după încheierea competiţiei. În realitate proiectul este încă la faza de ...proiect.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a vorbit despre priorităţile asumate de către ţara noastră: "Prima prioritate pe care o propunem în domeniul sport se referă la Accesul la sport pentru persoanele cu oportunităţi reduse, aceasta încadrându-se în pilonul de acţiune Europa valorilor comune. În al doilea rând, este de apreciat faptul că Erasmus vizează promovarea incluziunii sociale prin sport. Totodată, vom înainta un set de concluzii pe tema accesului la sport organizat pentru persoanele cu dizabilităţi. (...) Comercializarea drepturilor de televizare reprezintă principala sursă de finanţare a sportului profesionist, astfel că maniera în care această piaţă este reglementată poate să afecteze inclusiv bugetul sportului. Evenimentele sportive majore pot avea un impact economic pozitiv, dar considerăm că principalul element care favorizează inovaţia în sport este o populaţie activă. În România, suntem determinaţi să apelăm la metode inovative pentru a creşte gradul de participare în activităţi sportive. În acest sens, putem exemplifica «Platforma biomotrică», o aplicaţie dezvoltată de Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport. Aplicaţia este utilă Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi Ministerului Educaţiei, în vederea măsurării impactului pe care îl au politicile publice din domeniul sportului şi educaţiei fizice, asupra dezvoltării armonioase a copiilor şi asupra gradului de participare în activităţi sportive. Totodată, menţionez şi proiectul aplicaţiei «Regis­trului Sportiv», care odată finalizată va permite înregistrarea tuturor sportivilor legitimaţi într-o bază de date electronică naţională accesibilă nu doar instituţiilor publice, dar şi structurilor sportive interesate. Cu privire la dimensiunea inovatoare a evenimentelor sportive majore, precizez că în România ne pregătim de organizarea Campionatului European de fotbal din 2020. Vom găzdui 4 meciuri, pe un stadion ultramodern. Alte 4 arene sunt în curs de modernizare, pentru antrenamentele echipelor, iar un alt program ambiţios prevede construirea a nu mai puţin de 400 de terenuri de fotbal în întreaga ţară. În acest context, considerăm că trebuie să ne arătăm disponibilitatea în a găzdui evenimente sportive majore, şi să fim pregătiţi să le măsurăm succesul şi din perspectiva capacităţii acestora de a genera inovaţie". Nu e cazul să mai precizăm care este stadiul lucrărilor la cele patru stadioa­ne de antrenament, nu au fost finalizate nici măcar demolările.

Pe de altă parte, dosarele din domeniul antidoping pe care le va gestiona Preşedinţia Română se referă la formularea contribuţiei comune a Statelor Membre ale Uniunii Europene, în ultima etapă din procesul de revizuire a Codului Mondial Antidoping, dar şi a poziţiei comune în vederea participării la reuniunile Agenţiei Mondiale Antidoping din mai 2019. Potrivit sursei, cea de-a treia prioritate a Preşedinţiei române se intitulează Beneficiile şi provocările Pieţei Unice Digitale pentru o mai bună comercializare şi finanţare a sportului.

Bogdan Matei: "Vom găzdui 4 meciuri, pe un stadion ultramodern. Alte 4 arene sunt în curs de modernizare, pentru antrenamentele echipelor".

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb