SPORT ŞI BANI Bute se gândeşte la titlul mondial, adversarul îi anunţă retragerea

D.N.
Sport / 20 februarie 2017

Bute se gândeşte la titlul mondial, adversarul îi anunţă retragerea

Lucian Bute va boxa la finele acestei săptămâni, pe 24 februarie, împotriva columbianului Eleider Alvarez, în cadrul unei gale care va avea loc la Quebec. Fostul campion mondial a ţinut să pună capăt tuturor speculaţiilor şi într-un interviu pentru "Le Journal de Montreal" a declarat că acesta nu va fi ultimul meci din cariera sa. În mod evident pugilistul nostru vizează victoria, care îi deschide calea spre un nou meci pentru titlul mondial, de această dată la categoria semigrea, dar şi către o bursă generoasă, de peste 1.000.000 de dolari (în întreaga carieră, Bute a câştigat aproximativ 18.500.000 de dolari).

Lucian Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, are 32 de victorii în cariera sa (25 KO), 3 înfrângeri şi un meci egal. Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 19 partide la profesionişti, zece dintre acestea fiind câştigate prin KO.

Dornic de afirmare, Alvarez s-a lansat, săptămâna trecută, într-o serie de declaraţii tipice boxului profesionist, menite să-şi intimideze adversarul: "Lupta noastră va fi probabil ca un meci de şah, dar, din cauza punctului de vedere local, meciul va deveni emoţional la un moment dat. Îi voi provoca retragerea definitivă lui Lucian Bute, pe 24. Este o oportunitate foarte bună pentru mine, să lupt cu un adversar bun, care este foarte popular, mai ales în Canada. Bute este un stângaci, ca Stevenson (n.r. următorul adversar pentru învingătorul din acest meci), şi în plus este o bună oportunitate pentru mine să îmi cresc popularitatea. Cu tot respectul pentru Bute, cineva care nu-l poate învinge pe Bute nu merită o şansă să lupte cu Stevenson''.

Mult mai experimentat, Lucian Bute nu este impresionat de astfel de ieşiri la rampă: "Alvarez este ambiţios, este normal să fie aşa. Salut curajul său de a-şi pune în joc statutul de aspirant numărul 1 şi palmaresul perfect (21-0). Însă nu el va decide pentru mine momentul retragerii. Vă promit că meciul din 24 februarie, din Quebec, nu va fi ultimul pentru mine. (...) Întâlnesc un sportiv neînvins care este cotat ca numărul 1 la categoria semigrea. O victorie va face să-mi câştig dreptul să boxez a 14-a oară într-un meci pentru titlul mondial. Asta înseamnă totul pentru mine. Am acceptat acest meci fiindcă pentru mine e cea mai scurtă cale să lupt pentru titlul mondial. Mă aştept la un meci în care tehnica să fie importantă. Alvarez e talentat şi loveşte bine, dar experienţa şi viteza mea vor face diferenţa. Categoric că voi învinge!". Bute este liniştit în ceea ce priveşte controalele anti-doping: "Sunt disponibil 24 de ore din 24 pentru a fi testat. Mă aştept să mi se facă teste înainte de meci. Oricum, ştiu că sunt curat". Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, disputat în aprilie 2016 în SUA şi terminat la egalitate. Sportivul român a fost acuzat că ar fi folosit ostarină, substanţă care ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice. În august 2016, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că proba B este de asemenea pozitivă. Pe 25 noiembrie 2016, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a luat în considerare explicaţiile lui Bute şi că s-a ajuns la un acord cu pugilistul, astfel acesta s-a obligat să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului şi a acceptat o "suspendare teoretică" de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie 2016.

Învingătorul din acest meci îl va întâlni, în această primăvară, pe campionul mondial WBC la categoria semigrea, canadianul de origine haitiană Adonis Stevenson.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb