SPORT ŞI BANI Investiţie publică de succes!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 14 martie 2017

Investiţie publică de succes!

CSM Bucureşti va juca în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin cu formaţia maghiară FTC Rail Cargo, turul fiind programat pe 7 aprilie la Bucureşti. În ultimul meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor, CSM Bucureşti a învins în deplasare echipa daneză Team Esbjerg cu scorul de 25-20 (12-7), reuşind să se claseze pe locul 3 în Grupa 2 de calificare. În sferturi vor avea loc următoarele meciuri: FC Midtjylland - Vardar Skopje, CSM Bucureşti - FTC Rail Cargo, Buducnost Podgorica - Larvik, Metz Handball - Gyori Audi ETO KC.

Rezultatele secţiei de handbal feminin sunt extraordinare, echipa este deţinătoarea Ligii Campionilor şi în actuala ediţie se luptă cu succes pentru a-şi apăra trofeul. Banii publici sunt foarte bine investiţi în ceea ce priveşte echipa de handbal feminin, care este în acest moment cea mai de succes echipă din ţara noastră, în ciuda "tinereţii" sale. CSM Bucureşti este finanţată din bani publici, iar bugetul clubului pentru toate secţiile sportive (atletism, baschet, handbal, motociclism, rugby, şah, tenis, volei) este de aproximativ 20 de milioane de euro, secţiei de handbal fiindu-i alocaţi aproximativ 20% din bani.

Cu mai bine de un an în urmă, după ce fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţie din cauza problemelor cu justiţia, s-a pus serios problema suspendării finanţării tuturor echipelor care fac parte din Clubul Sportiv Municipal, finanţare care se ridica la vremea respectivă la aproape 9.000.000 de euro. Ambiţiile actualului primar general al Capitalei au crescut, acest lucru fiind făcut public atunci când într-un comunicat de presă, Gabriela Firea anunţa transferul celei mai bune handbaliste a lumii, Cristina Neagu: "Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componenţă, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti! CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă, şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea". De altfel, în ultimele trei săptămâni cele mai importante jucătoare ale echipei şi-au prelungit contractele pe câte doi ani. Alin Petrache, preşedintele clubului nu a ascuns că obiectivul pentru acest sezon este acela de a cuceri, din nou, Liga Campionilor: "Aşa cum am mai spus în ultima perioadă clădim o echipă capabilă să păstreze la Bucureşti trofeul Ligii Campionilor. Este normal ca sportivele care au avut performanţe consistente să rămână alături de noi".

Până în acest moment, rezultatele obţinute de handbaliste justifică investiţiile făcute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb