Sportul face rating, televiziunile de sport mor pe capete!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 27 mai 2014

Sportul face rating, televiziunile de sport mor pe capete!

Conform aşteptărilor, finalele Cupei României şi Ligii Campionilor au înregistrat cele mai bune audienţe în weekend-ul trecut. Transmisiunile sportive de la evenimente importante înregistrează an de an audienţe uriaşe, care zdrobesc pur şi simplu orice alt program TV, dar cu toate acestea pe nişa televiziunilor de sport se înregistrează un regres puternic.

Dacă în urmă cu câţiva ani pe piaţă se afla un număr foarte mare de televiziuni de sport (Sport.ro, Eurosport, GSP TV, Digi Sport, Dolce Sport, Sport 1, Sport Klub) acum nişa devine tot mai îngustă. Sport 1 şi-a restrâns activitatea, pe mai multe companii de cablu emite doar noaptea (începând cu ora 22.00), în 2012 Sport Klub s-a retras din ţara noastră, iar în această primăvară GSP TV s-a închis, în locul său apărând o televiziune muzicală. Mai nou, presa sportivă a anunţat că Sport.ro se pregăteşte să tragă obloanele, acest lucru urmând să se petreacă la 1 iulie, în plin Campionat Mondial. În toate cazurile drumul spre închidere a fost cam acelaşi, din cauza concurenţei acerbe, transmisiile sportive în direct au fost tot mai puţine, audienţele s-au prăbuşit, pe nişa sportivă talk-show-urile nu mai prind foarte tare, astfel că după mai multe încercări de redresare s-a ajuns la ultima soluţie, închiderea. "Cine îşi închipuie că poate păcăli publicul la nesfârşit se înşeală amarnic. Dacă nu ai în portofoliu competiţii adevărate, nu ai nicio şansă să rezişti, vorbăraia nu mai ţine. Publicul de sport este unul foarte pretenţios nu poţi să transmiţi campionatul din Vietnam şi pe cel din Bolivia şi să aştepţi să faci faţă concurenţei, care dă ce e mai bun din Europa", ne-a declarat un fost producător de la GSP TV.

Faptul că Liga Profesionistă de Fotbal amână să lămurească problema drepturilor TV pentru Liga 1 pentru următorii cinci ani nu face decât să sporească tensiunea în rândul televiziunilor de sport care au transmis meciuri în ultimele trei sezoane, Digi Sport şi Dolce Sport. Pierderea transmisiunilor din Liga 1 ar reprezenta o lovitură grea, chiar dacă ambele televiziuni au în portofoliu competiţii fotbalistice importante din Europa, Digi Sport (Spania, Italia, Franţa, Liga Campionilor, Europa League), Dolce Sport (Germania, Anglia, Italia, Franţa, Grecia, Ucraina, Liga Campionilor, Europa League). Neoficial, Look TV ar urma să transmită exclusiv meciurile din Liga 1, fără ca respectivul post să se transforme în unul de sport, urmând să îşi menţină caracterul "generalist".

Pe de altă parte, televiziunea publică se pregăteşte să-şi îmbunătăţească în mod evident audienţele, în lunile iunie şi iulie urmând să transmită în direct şi în exclusivitate în ţara noastră partidele Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. De altfel, TVR a înregistrat în ultimii ani cele mai mari audienţe cu transmisiunile de la Campionatele Europene şi Mondiale de Fotbal şi de la Jocurile Olimpice de iarnă şi de vară. Dacă în ultimul deceniu a existat tendinţa ca televiziunile generaliste, cu excepţia TVR, să renunţe la transmisiunile sportive, se pare că procesul este reversibil.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb