Staţiunea Mamaia, capitala europeană a sportului pentru o zi

Elena Deacu
Sport / 23 martie 2015

Staţiunea Mamaia va deveni, duminică, 29 martie, pentru o zi, capitala europeană a sportului.

În celebra staţiune de pe litoralul românesc va avea loc Maratonul Nisipului - primul şi singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip - la care s-au înscris sute de competitori, atât din România, cât şi din străinătate.

Evenimentul internaţional, ajuns la a doua ediţie, este co-organizat de Asociaţia Sportivă "SanaSport" şi Radio Constanţa/Radio Vacanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Peste 300 de atleţi amatori şi profesionişti se vor alinia la start, din faţa sediului Radio Constanţa/Radio Vacanţa, şi vor alerga 42,195 km (2 bucle), 21 km (o buclă) sau 10 km (1/2 bucle). Punctul intermediar de întoarcere este la o distanţă de 10,5 km faţă de linia de start, pe plaja din dreptul Taberei de copii Năvodari, iar maratonişti vor parcurge acest traseu de două ori, în comparaţie cu semi-maratoniştii, care vor alerga o singură buclă.

Evenimentul de la malul mării conţine cursa "Family Run", de aproximativ 1 km (pe faleza din staţiunea Mamaia), care se adresează părinţilor şi copiilor şi care are menirea de a-i aduce pe aceştia mai aproape de sport. Totodată, încasările acestei curse vor fi direcţionate către o organizaţie locală care are ca scop sprijinirea copiilor cu deficienţe de autism.

Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanţii la cursa Family Run, cât şi pentru cei înscrişi la cele trei probe competitive, premii substanţiale în bani, echipamente sportive şi alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 20.000 de lei.

Participanţii sunt aşteptaţi să ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanţa - zona food, în perioada 27-28 martie 2015, în intervalul orar 10.00-22.00. Tot aici se vor face înscrierile pentru cursa "Family Run", în limita a treizeci de echipe, prioritate având membrii "SanaSport" şi participanţii în competiţie.

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanţei sportului pentru societate şi îmbunătăţirea condiţiei fizice şi a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanţa. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranţă pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din staţiunea Mamaia. Până în prezent peste 500 de iubitori ai sportului au răspuns invitaţiei membrilor SanaSport şi au rezonat cu motto-ul Asociaţiei: "Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur şi simplu!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb