Ştafeta flăcării olimpice a pornit prin Beijing

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 3 februarie 2022

Ştafeta flăcării olimpice a pornit prin Beijing

Jocurile Olimpice de iarnă vor fi deschise, oficial, mâine la Beijing, altfel, aşa cum se obişnuieşte, primele competiţii au avut deja loc. Ştafeta flăcării olimpice pentru JO de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) a debutat, ieri, în capitala chineză. Pregătirile sunt în toi, iar aşteptările sunt foarte mari, chiar dacă există şi probleme, boicotul diplomatic al mai multor ţări şi preocupările legate de pandemia de coronavirus. Peste 1.000 de persoane urmează să poarte torţa olimpică prin diferite locuri care vor găzdui întrecerile, la Beijing şi în oraşul vecin Zhangjiakou, înaintea ceremoniei de deschidere, programată vineri seara pe Stadionul Olimpic, celebrul "Cuib de pasăre". Primele schimburi ale ştafetei au fost asigurate de Luo Zhihuan, fost patinator de viteză care a câştigat în 1963 primul titlu mondial pentru China într-o disciplină hibernală, de astronautul Jing Haipeng şi inginerul aerospaţial Ye Peijian. Parcursul flăcării a început în luna octombrie, la situl antic grec de la Olympia, unde ceremonia a fost perturbată de manifestanţi care acuzau gazda JO 2022 de încălcări ale drepturilor omului.

Mai multe ţări occidentale, printre care SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada, au anunţat un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice, pentru a protesta împotriva Chinei şi a felului cum gestionează problema drepturilor omului, în special modul în care tratează minorităţile musulmane din Xinjiang şi represiunea opozanţilor din Hong Kong. În ceea ce priveşte pandemia, China, singura mare economie mondială care a urmat o strategie "Zero Covid", nu şi-a asumat niciun risc în organizarea Jocurilor Olimpice. Evenimentul se va derula într-o bulă sanitară închisă, fără contact între participanţi şi public, pentru a preveni răspândirea virusului în rândul populaţiei. Numărul spectatorilor care pot asista la ştafeta torţei olimpice va fi limitat, în condiţiile în care China încurajează cetăţenii să urmărească evenimentul online.

Un oficial al Comitetului de organizare Beijing-2022, Cai Qi, şi-a exprimat speranţa că Jocurile vor contribui la "risipirea tristeţii" generate de pandemie. Ştafeta flăcării olimpice va trece şi pe la Palatul de Vară din Beijing va ajunge la Marele Zid, după care se va îndrepta spre Stadionul Olimpic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb