Standard & Poor"s a menţinut ratingul "Transgaz"

F. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2011

Perspectiva stabilă a Transgaz se bazează pe opinia Standard & Poor"s potrivit căreia societatea îşi va concentra activitatea în continuare pe transportul reglementat al gazelor naturale.

Perspectiva stabilă a Transgaz se bazează pe opinia Standard & Poor"s potrivit căreia societatea îşi va concentra activitatea în continuare pe transportul reglementat al gazelor naturale.

Agenţia Standard & Poor"s a menţinut ratingul Transgaz la BB+, cu perspective stabile pentru împrumuturile în monedă străină, respectiv la BBB-, cu perspectivă stabilă pentru împrumuturile în monedă naţională, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma procesului de evaluare recent derulat, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s a publicat, miercuri, un raport asupra ultimelor evoluţii ale activităţii companiei, sub aspectul profitabilităţii structurii capitalului, fluxului de numerar, încheind cu aprecierea perspectivelor acesteia.

Au fost reiterate elementele care susţin în continuare ratingul acordat Transgaz în anul 2008 şi a cărui pers­pectivă a suferit o îmbunătăţire în luna martie a anului 2010, respectiv BB+, cu perspective stabile pentru împrumuturile în monedă străină, res­pectiv la BBB-, cu perspectivă stabilă pentru împrumuturile în monedă naţională.

Printre punctele forte întrunite de companie se numără calitatea de unic operator licenţiat al sistemului naţional de transport gaze naturale din România, probabilitatea crescută de a beneficia de susţinere din partea statului, la momentul oportun, în caz de dificultăţi financiare, având în vedere calitatea acestuia de acţionar majoritar al Transgaz, profilul financiar solid al companiei, precum şi faptul că, la 30 septembrie 2010, Transgaz deţinea lichidităţi în valoare de 150 de milioane de lei - un nivel "adecvat", în opinia agenţiei de rating.

Perspectiva stabilă a Transgaz se bazează pe opinia Standard & Poor"s potrivit căreia societatea îşi va concentra activitatea în continuare pe transportul reglementat al gazelor naturale, va continua să obţină rezultate operaţionale adecvate, să menţină un nivel redus al gradului de îndatorare şi o protecţie solidă a cash flow-ului. Un nivel adecvat al cash flow-ului presupune ca societatea să poată asigura în orice moment o acoperire de l,2 ori a necesarului de lichidităţi pentru următoarele 12 luni.

Potrivit Standard & Poor"s, calificativul obţinut de Transgaz ar putea fi pus sub presiune în situaţia în care: s-ar diminua sprijinul statului în ceea ce priveşte angajamentele financiare legate de proiectul Nabucco, s-ar menţine şi după anul 2010 obligaţia de plată a dividendelor la nivelul de 90% din profitul net al societăţii, autoritatea de reglementare în domeniul energetic nu va aproba în timp util ajustarea tarifului de transport cu volumele de gaze naturale transportate, conform metodologiei prestabilite, compania nu va avea capacitatea de a executa sau va executa cu întârziere programul său de inves­tiţii obligatorii.

Oricare dintre situaţiile enumerate ar putea determina, în opinia Standard & Poor"s, o reevaluare a profilului de creditare al Trans­gaz.

Conform metodologiei Standard & Poor"s, ratingul de companie nu poate depăşi ratingul suveran, astfel că, în prezent, ratingul individual al Transgaz se poziţionează la nivelul său maxim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb