Start-up-ul WATTO a fost desemnat câştigătorul finalei naţionale a competiţiei EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge

M.I.
Miscellanea / 26 mai 2020

Start-up-ul WATTO a fost desemnat câştigătorul finalei naţionale a competiţiei EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge

Start-up-ul WATTO a câştigat finala naţională a competiţiei EIT InnoEnergy, PowerUp! Challenge şi va reprezenta România în marea finală internaţională, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, ediţia din acest an a PowerUp! Challenge a fost lansată în ianuarie 2020 la nivel european cu scopul de a găsi cele mai inovatoare start-up-uri, scale-up-uri şi IMM-uri din Europa Centrală şi de Est din zona energetică. În România, competiţia a fost organizată de către REPOM, alături de Iceberg, Green Energy Cluster şi PATRES, companiile care formează InnoEnergy Hub România.

"29 de companii s-au înscris în faza naţională a competiţiei, 5 echipe fiind selectate pentru a-şi prezenta proiectele în cadrul finalei naţionale. Acestea au fost Evinox (o soluţie de smart heating), Paydemic (aplicaţie pentru încărcare electrică a maşinilor), RF Meters (o soluţie de smart metering wireless), TresOil Biofuels (o soluţie de combustibil cu hidrogen produs din deşeurile colectate la nivel local) şi WATTO (o reţea de staţii de încărcare ultra-rapidă). În urma sesiunii de prezentări, WATTO a fost desemnat de juriu drept câştigătorul finalei naţionale a competiţiei EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge. Compania a fost fondată în 2019 cu scopul de a crea o reţea de staţii de alimentare ultra-rapidă cu energie, special concepută pentru maşinile electrice personale, dar şi pentru vehicule comerciale. Soluţia garantează un nivel al alimentării de 80% în mai puţin de 10 minute.", arată comunicatul.

Astfel, WATTO a obţinut titlul de "Start-up of The year" la nivel naţional, o invitaţie de a reprezenta România la PowerUp! Grand Final şi credite în valoare de 10.000 de euro oferite de Amazon Web Services.

Daniel Pintilie, câştigătorul PowerUp! Challenge România şi CEO WATTO, a declarat: "Este o surpriză foarte plăcută. Sunt foarte onorat să particip la această competiţie. Mulţumesc juriului şi organizatorilor PowerUp! Challenge România. Ne vom pregăti temeinic pentru a reprezenta România în marea finală a PowerUp! Challenge"

În cadrul finalei naţionale, desfăşurate online pe 22 mai 2020, TresOil Biofuels a obţinut premiul publicului şi credite în valoare de 5.000 de euro de la Amazon Web Services.

Câştigătorii din fiecare ţară înscrisă în competiţie vor concura pentru premii în marea finală internaţională. Se vor acorda premii de până la 65.000 de euro, titlul Start-up-ul anului din Europa Centrală şi de Est şi beneficii de la parteneri precum Amazon Web Services, Revolut sau SpeedUp Group. Totodată, iniţiativa este o modalitate de a securiza investiţii de milioane de euro şi de a deveni parte a reţelei EIT InnoEnergy, care oferă fonduri, cunoştinţe practice şi o reţea extinsă de parteneri de încredere, care ajută întreprinderile să prospere şi să aibă succes la nivel global.

Ionuţ Ţaţa, CEO Iceberg şi coordonator al hubului EIT InnoEnergy din România, a transmis: "Mă bucur că în finala naţională PowerUp! Challenge am avut companii foarte valoroase, cu soluţii cu aplicabilitate internaţională, care joacă un rol foarte important în asigurarea unui viitor energetic mai verde pentru noi toţi".

Juriul competiţiei pentru finala naţională a fost format din Dan Dragoş Drăgan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (preşedintele juriului); Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei - CRE şi CEO la ADREM; Radu Crăciun, CEO la HELIOEXPERT şi Michal Bajda, reprezentant al EIT InnoEnergy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb