Statele din UE nu mai negociază separat cu GM soarta "Opel"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2009

Statele din Uniunea Europeană (UE) s-au angajat să nu mai negocieze separat cu producătorul auto american "General Motors" Corp. în privinţa ajutoarelor oferite pentru restructurarea subsidiarei germane "Opel" şi să coopereze în acest sens, începând de săptămâna viitoare.

Şeful administraţiei regiunii Flandra (Belgia), Kris Peeters, declară: "Participanţii la reuniunea organizată luni, la Bruxelles, în legătură cu viitorul , au căzut de acord că nu vor mai avea loc negocieri separate cu GM, ci un răspuns coordonat, care va fi discutat între statele membre în 4 decembrie".

Regiunea Flandra este implicată în negocieri deoarece pe teritoriul său se află uzina "Opel" de la Anvers, ameninţată cu închiderea.

"Toate ţările s-au angajat să nu mai promită nimic înaintea prezentării planului de restructurare a Opel", a spus, la rândul său, ministrul german al economiei, Jochen Homann. Acesta a precizat că planul va fi anunţat "într-o săptămână sau două", în timp ce Peeters a vorbit despre "sfârşitul săptămânii".

Mai multe state din UE, în special Belgia şi Marea Britanie, au criticat de mai multe ori Germania pentru că s-a lansat în negocieri separate privind soarta "Opel". Comisarul european pentru Industrie, Gunter Verheugen, care a avut iniţiativa reuniunii de luni, consideră "alarmante" promisiunile de ajutoare făcute în secret de diferite state pentru salvarea locurilor de muncă de la uzinele "Opel" de pe teritoriul lor.

Prezent la reuniunea de luni, directorul general interimar al "Opel", Nick Reilly, a afirmat că şi-a prezentat planul de restructurare în termeni generali, însă doreşte să îl discute mai întâi cu reprezentanţii salariaţilor, ceea ce se va întâmpla astăzi.

GM a estimat costurile planului său de restructurare la 3,5 miliarde de euro, dar nu l-a făcut încă public în detaliu, precizând doar că va reduce personalul din Europa cu 9.000-10.000 de angajaţi, din totalul de 50.000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb