Statele Unite au stabilit că armata rusă a comis crime de război în Ucraina

G.U.
Internaţional / 24 martie 2022

 Antony Blinken (Sursă foto: Twitter/https://twitter.com/SecBlinken/photo)

Antony Blinken (Sursă foto: Twitter/https://twitter.com/SecBlinken/photo)

Guvernul SUA "a stabilit că membrii forţelor ruse au comis crime de război în Ucraina", a declarat ieri secretarul de stat american Antony Blinken, informează Departamentul de Stat.

"Am văzut multe informaţii credibile despre atacuri fără discernământ şi atacuri ce vizează în mod deliberat civili, precum şi alte atrocităţi", a adăugat şeful diplomaţiei americane invocând distrugerea "clădirilor rezidenţiale, a şcolilor, spitalelor, facilităţilor esenţiale, vehiculelor civile, centrelor comerciale şi ambulanţelor", atacuri care s-au soldat cu "mii de morţi şi răniţi".

Multe dintre aceste locuri au fost "identificate în mod clar ca fiind folosite de civili", a explicat el, referindu-se la bombardarea unei maternităţi şi a unui teatru în care se adăposteau femei şi copii, şi în faţa cărora cuvântul "copii" era scris cu litere mari, în oraşul strategic Mariupol, asediat de armata rusă.

Armata rusă "a folosit aceeaşi tactică în Groznâi (Cecenia) şi în Alep (Siria), unde şi-a intensificat bombardarea oraşelor pentru a zdrobi voinţa populaţiei", a declarat Antony Blinken.

Potrivit sursei citate, până pe 22 martie, peste 2.400 de civili au fost ucişi în Mariupol, a precizat acesta, citând oficiali din acest oraş-port.

Aproximativ 200.000 de persoane continuă să trăiască în acest oraş încercuit care a fost bombardat zilnic de la lansarea ofensivei ruse pe 24 februarie.

De asemenea, Antony Blinken a precizat faptul că pe baza informaţiilor disponibile în prezent, guvernul SUA evaluează că membrii forţelor armate ale Rusiei au comis crime de război în Ucraina.

"'Evaluarea noastră se bazează pe o analiză atentă a informaţiilor disponibile din surse publice. Ca şi în cazul oricărei presupuse infracţiuni, o instanţă de judecată cu jurisdicţie asupra infracţiunii este responsabilă în ultimă instanţă pentru determinarea vinovăţiei penale în cazuri specifice. Guvernul SUA va continua să urmărească rapoartele despre crime de război şi va împărtăşi informaţiile pe care le adună aliaţilor, partenerilor, instituţiilor şi organizaţiilor internaţionale după caz. Ne angajăm să urmărim responsabilitatea utilizând fiecare instrument disponibil, inclusiv urmărirea penală.''

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "a stabilit " dixit ... curat " democratie " americana !!

    Iate uite cine da lectii si acuza de comiterea de crime de razboi! Tocmai SUA, criminalul nr 1 al Lumiii, care a omorat cea mai multa populatie civila(sub numele cinic de "pagube colaterale") in decursul multelor razboaie duse, in Coreea, Vietnam, Panama, Irak(de doua ori), Somalia, Afganistan, Serbia(macelul de Pasti al sarbilor ortodocsi), Libia, Siria! Mars de-aici, blestematilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb