Statul elen va putea confisca bani din depozitele datornicilor la buget

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 aprilie 2013

Parlamentul din Grecia a aprobat, duminică, o lege care va permite autorităţilor elene să confişte bani din depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice care înregistrează restanţe la plata taxelor şi a asigurărilor sociale, potrivit publicaţiei Kathimerini. Pachetul legislativ care ratifică o parte dintre măsurile convenite cu instituţiile financiare internaţionale cuprinde şi un nou plan de achitare a datoriilor către stat.

Astfel, companiile cu datorii la bugetul de stat cuprinse între 50.000 euro şi 75.000 euro vor putea să îşi plătească restanţele în 12 tranşe, în timp ce firmele cu restanţe mai mari de 75.000 euro vor avea posibilitatea să le achite în 48 de tranşe. Persoanelor fizice având datorii de până în 5.000 euro li se vor acorda 48 de tranşe pentru plată, iar, în anumite cazuri, chiar şi o sută de tranşe.

Pentru a se califica, însă, pentru planurile de plată, cei care aplică vor trebui să ofere informaţii inclusiv despre conturile şi depozitele bancare pe care le deţin. În cazul în care ins-pectorii financiari descoperă că firmele sau persoanele în cauză deţin sumele necesare pentru achitarea res-tanţelor la bugetul de stat, acestea le vor fi confiscate din conturi.

Decizia face parte dintr-un pachet legislativ adoptat de Parlamentul de la Atena la sfârşitul săptămâ-nii trecute, care prevede implementarea unor măsuri de austeritate şi reformă agreate de creditorii internaţionali ai Greciei (Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană), care au finanţat statul elen cu peste 200 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb