Statul vrea să vândă acţiunile Romtelecom către OTE sau la Bursă

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2010

Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că statul intenţionează să vândă participaţia de 46% din capitalul social pe care o deţine la Romtelecom companiei greceşti OTE, solicitând din partea acesteia o ofertă de preţ până la finele anului. O ală variantă luată în discuţie de autorităţile române este listarea acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti.

Marius Fecioru, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor, s-a întâlnit la Bucureşti cu Guido Kerkhoff, membrul Consiliului de administraţie al Deutsche Telekom, responsabil pentru subsidiarele din Europa, cu Michael Tsamaz, preşedinte al Hellenic Telecommunications Organization (OTE), şi cu Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom, anunţându-i de intenţia statului român în ceea ce priveşte participaţia de la Romtelecom. Deutsche Telekom este acţionar la OTE, unde deţine o participaţie de 30%.

"Cu ocazia întâlnirii, Fecioru i-a invitat pe reprezentanţii OTE să vină, până la sfârşitul anului 2010, cu o ofertă de preţ pentru pachetul deţinut de stat la Romtelecom. O altă posibilitate care ar putea fi luată în calcul în vederea valorificării pachetului de acţiuni deţinut de minister la Romtelecom este listarea la Bursă", se precizează într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor.

Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicaţii fixe, cu afaceri de peste 800 milioane de euro în 2009.

OTE va analiza toate opţiunile spre beneficiul acţionarilor săi

OTE va analiza toate opţiunile spre beneficiul tuturor acţionarilor săi după ce Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că intenţionează să vândă pachetul deţinut la Romtelecom, unde grupul elen deţine participaţia majoritară. Reprezentanţii OTE s-au întâlnit la Bucureşti, în urmă cu o săptămână, cu Marius Fecioru, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Vreme: Pachetul deţinut la Romtelecom, evaluat la un miliard de euro

Pachetul de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom este evaluat la un miliard de euro, sumă pe care Ministerul Comunicaţiilor se aşteptă să o încaseze din vânzarea acestuia către OTE sau pe piaţa de capital, a declarat, vineri, ministrul de resort, Valerian Vreme, citat de Mediafax.

"Ca reprezentant al statului în acţionariatul Romtelecom, Ministerul Comunicaţiilor va ţine cont de realităţile existente pe piaţa de profil şi nu va vinde pachetul de acţiuni la orice preţ. Vom trata problema ca un business serios. Oferta OTE, pe care o aşteptăm până la finele anului, trebuie să fie în concordanţă cu evaluările pieţei", a adăugat Vreme.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Opinia noastra,dle ministru V.Vreme, este sa nu va grabiti cu valorificarea actiunilor Romtelecom pe care le detine statul. Situatia in tara este atat de fluida incat riscati sa fiti tras la raspundere pe cale penala .Regimul Basescu este pe duca,indiferent de starea foarte proasta a sanatatii actualului locatar de la Cotroceni. Daca cititi cu atentie documentele WikyLeaks veti afla noutati care va vor da o imagine mai clara a felului cum e vazuta Romania de catre SUA.De aici indemnul din zicala :grabeste-te incet! La fel ca intentia Dvs de vanzare a actiunilor Romtelecom fiti atent si cu intentia de privatizare a Postei Romane. Pentru binele dvs! Altfel s-ae putea sa va treziti cu multe procese penale . Atat dvs cat si primulministru Emil Boc.Este dreptul nostru, al cetatenilor de a apara averea statului roman. Nu sunteti proprietar nici al Postei Romane nsi nici al actiunilor Romtelecom ramase dupa privatizarea frauduloasa facuta de Sorin Pantis! Acest mesaj se doreste a fi o punere in garda,la timp, dle ministru V.Vreme. Atat pentru dvs cat si pentru actualul Guvern al Romaniei. Actiunile aduc profit iar banii obtinuti prin vanzarea actiunilor Romtelecom s-ar duce in buzunarele fara fund ale gastii pdl-iste aflata la putere. In frunte cu fostul negociator PSAL II .In prezent , vremelnicul locatar de la Cotroceni. Festina lente,dle ministru V.Vreme!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb