Ştefan-Radu Oprea, la lansarea Şcolii româneşti şi a Şcolii de vară din Monterotondo

S.T.
Internaţional / 13 mai 2019

Ştefan-Radu Oprea

Ştefan-Radu Oprea

Două proiecte ale românilor care promovează identitatea românească, se derulează în Italia, la iniţiativa Parohiei ortodoxe române "Botezul Domnului" şi cu finanţare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Ministrul interimar Ştefan-Radu Oprea a participat ieri, la debutul implementării iniţiativelor Şcoala Românească şi Şcoala de vară desfăşurate de parohie în Monterotondo şi Fonte Nuova, cu sprijinul Centrului Român pentru Integrare şi Tradiţii Italia.

Astfel, copiii din numeroasa comunitate românească din cele două localităţi din apropierea Romei învaţă scrierea şi vorbirea corectă în limba română, sunt familiarizaţi cu principalele evenimente şi personalităţi din istoria românilor, a formelor de relief, a resurselor economice şi a principalelor obiective şi atracţii turistice din România.

Cursurile pun accent şi pe promovarea literaturii, a teatrului, muzicii, dansului şi a tradiţiilor româneşti şi pe facilitarea integrării în sistemul de învăţământ românesc a copiilor care se întorc în România.

"Comunitatea românească din Monterotondo şi Fonte Nuova este una extrem de închegată şi de solidară şi mă bucur că am avut ocazia, odată cu lansarea acestor două proiecte finanţate de MRP, să cunosc nişte oameni extraordinari. Astfel de iniţiative trebuie promovate şi sprijinite, la fel şi oamenii care le fac posibile. Îl felicit pe preotul paroh Bogdan Petre, care este sufletul acestor idei şi chiar al întregii comunităţi, pentru implicarea şi dăruirea cu care vine în ajutorul tuturor celor aflaţi în nevoie şi care ştie să îi aducă pe români aproape de biserică, aproape unii de ceilalţi şi aproape de România. Face acest lucru pentru că aşa înţelege harul pe care îl are: să fie alături de oameni, pentru oameni. Le-am transmis, de altfel, tuturor celor implicaţi în aceste proiecte că vom sprijini mereu comunităţile româneşti prin programe concrete şi i-am rugat să vadă în Guvernul României un partener, un prieten", a spus ministrul interimar Ştefan-Radu Oprea, conform comunicatului.

La lansarea proiectelor, copiii de la Şcoala Românească la Monterotondo au susţinut un recital artistic, invitaţi speciali fiind solista de muzică populară Anamaria Pârjolea şi Grupul de Traditii al FORI ,,Colţ de ţară".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb