Stirom vrea să atragă 10 milioane euro de pe bursă

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 mai 2012

Stirom vrea să atragă 10 milioane euro de pe bursă

Producătorul de amblaje de sticlă "Stirom" intenţionează să atragă 10 milioane euro prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat directorul general al companiei, Spyridon Vamvakas.

Ieri a avut loc începerea tranzacţionării acţiunilor "Stirom" pe piaţa reglementată la vederere administrată de BVB, Categoria a 2-a.

Scopul acestei acţiuni constă în obţinerea fondurilor necesare pentru investiţii în eficientizarea consumului de energie, realizarea de produse inovative, de o calitate superioară, precum şi în proiecte de protecţie a mediului, a precizat domnia sa. Finanţarea urmează să fie atrasă atât prin intermediul unor majorări ale capitalului social, cât şi prin vânzări de acţiuni deţinute de către acţionarul majoritar al companiei, grupul "Yioula Glass-works" din Grecia, care doreşte să păstreze, însă, pachetul de control, potrivit lui Spyridon Vamvakas.

Stirom se ocupă cu fabricarea sticlei şi obiectelor din sticlă, şi comercializarea acestora şi a sticlăriei de menaj achiziţionată de la societatea afiliată "New Glass" din Bulgaria. Din anul 2003 face parte din grupul grec "Yioula Glassworks", cel mai mare producător de articole de ambalaj şi menaj din sticlă realizate pe maşini automate din sud-estul Europei, care o controlează prin intermediul companiei "Mediterranean Glass Ltd." înregistrată în Cipru, deţinătorul a 93,4% din acţiunile sale. "Yioula Glassworks" deţine încă şase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

"Stirom" a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 207.570.716 lei, în creştere cu aproape 7% faţă de anul precedent. Profitul pe 2011 a fost de 19.462.703, cu 2,72% mai mult faţă de 2010.

Capitalul social al companiei este, în prezent, de 40.696.730 lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei.

"Stirom" realizează butelii pentru vinuri, băuturi alcoolice, bere, băuturi răcoritoare şi ape minerale şi borcane pentru industria alimentară. Producţia este structurată în două categorii: butelii, cu o pondere de aproximativ 72% în cifra de afaceri, şi borcane (28%). De asemenea, comercializează sub marca UNIGLASS articolele de menaj realizate în cadrul grupului "Yioula", a declarat Spyridon Vamvakas. Exporturile reprezintă aproximativ 27% din cifra de afaceri a companiei.

Pentru acest an, "Stirom" are acoperită 95% din capacitatea de producţie, având încheiate contractele cu toţi clienţii tradiţionali, a menţionat directorul general al companiei.

La finalul şedinţei de tranzacţionare de ieri acţiunile "Stirom" au crescut cu 7,14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb