Stolojan: "Guvernul Ponta să-şi definească poziţia faţă de un nou acord cu FMI"

Ziarul BURSA #Politică / 26 martie 2013

PDL cere în mod expres Guvernului Ponta să-şi definească poziţia faţă de un nou acord cu FMI, a declarat, ieri, europarlamentarul PDL Teodor Stolojan, care l-a criticat pe Crin Antonescu pentru afirmaţiile privind nevoia unui acord cu FMI. Stolojan a spus: "Îi spun domnului Antonescu şi opiniei publice că problema acordului cu FMI nu este o problemă de filozofie ideologică, ci este o problemă de maxim interes naţional, care se traduce în sute de mii de euro. România a încheiat acordul cu FMI nu pentru că cineva a dorit, ci pentru că în urma guvernării Tăriceanu s-a consumat şi rezerva BNR. Acum discutăm de un nou acord cu FMI de tip preventiv în care România nu va folosi banii decât în situaţii speciale".

El a spus că România are nevoie de acest acord şi că "încheierea unui nou acord cu FMI nu mai e o chestiune în care Antonescu să-şi dea părerea că o fi sau nu o fi".

"Cerem în mod expres Guvernului Ponta să-şi definească poziţia faţă de un asemenea acord cu FMI", a mai arătat Stolojan.

El a adăugat că un nou acord cu FMI nu se poate încheia dacă nu sunt îndeplinite obiectivele la care statul român s-a angajat.

Stolojan a criticat şi faptul că la ora actuală Guvernul Ponta nu a pus în dezbatere publică "cadrul strategic în viziunea guvernului, priorităţile României pe 2014-2020 şi cu poziţia de negociere a României faţă de precondiţiile pe care Comisia Europeană le-a pus".

Preşedintele PNL, Crin Antones­cu, a declarat, citat de Mediafax, că PNL nu şi-a dorit niciodată un acord cu FMI, acesta fiind un "tratament extrem de dur", precizând însă că ar putea avea loc o discuţie cu reprezentanţii FMI care să lase mai multă libertate Guvernului.

Stolojan: "Aşteptăm din partea doamnei Udrea încetarea agitaţiei mediatice pe care o face"

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că preşedintele PDL Vasile Blaga o invită pe Elena Udrea la o discuţie în vederea pregătirii alegerii BPN, iar PDL aşteaptă din partea acesteia "încetarea agitaţiei mediatice pe care o face arătând că este timpul ca denigrarea partidului să înceteze".

Theodor Stolojan a spus: "Noi aşteptăm din partea doamnei Udrea şi a susţinătorilor domniei sale încetarea agitaţiei mediatice pe care o face. Comisia de organizare şi-a încetat activitatea, a dat răspunsul la toate contestaţiile care i-au fost adresate, din acest moment lupta, competiţia politică pentru alegerea preşedintelui PDL a încetat şi ne aşteptăm din partea tuturor membrilor PDL să facă ceea ce trebuie, adică PDL este principalul partid de centru-dreapta în opoziţie cu actuala putere".

Întrebat care ar fi scopul pentru care Elena Udrea ar face "agitaţie mediatică", Stolojan a spus că nu îşi propune să descopere lucruri pe care nu le ştie: "Comisia care a fost organizată potrivit Statutului şi-a încetat activitatea, a rezolvat contestaţiile, este timpul ca denigrarea acestui partid să înceteze", a adăugat Stolojan.

Stolojan: "Sunt deja membru în BPN al PDL ca şef al delegaţiei în PPE, deci nu mai candidez"

Theodor Stolojan a mai spus ieri că nu va candida pentru o funcţie în Biroul Permanent Naţional al PDL deoarece în calitate de şef al delegaţiei europarlamentarilor PDL în grupul PPE face parte din BPN. Întrebat dacă va candida pentru o funcţie în BPN, Stolojan a spus: "Nu voi candida deoarece fiind şef al delegaţiei europarlamentarilor români PDL în grupul PPE din Parlamentul euro­pean fac parte din BPN". Consiliul Naţional de Coordonare al PDL se va reuni peste două săptămâni pentru a alege conducerea partidului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Jos cu agitatorii ! Udrea si compania chiar visau un nou partid. Domnu Stolojan a urzit multe fire si increngaturi politice si iata stie sa bage sabia in teaca ca la alegerile alea prezidentiale si mai mult asa cum spune chiar dansul nu isi propune sa descopere lucruri pe care nu le stie sau le stie si nu mai trebuiesc descoperite !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb