Străinii îngheaţă activele lui Gaddafi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 februarie 2011

Consiliul Federal a decis să blocheze cu efect imediat orice posibil activ de pe teritoriul Elveţiei aparţinând lui Muammer Gaddafi şi anturajului său, potrivit Ministerului de Externe de la Berna.

Consiliul Federal a decis să blocheze cu efect imediat orice posibil activ de pe teritoriul Elveţiei aparţinând lui Muammer Gaddafi şi anturajului său, potrivit Ministerului de Externe de la Berna.

Preşedintele Libiei neagă, însă, că ar avea vreun cont în afara ţării

Guvernul elveţian a îngheţat, săptămâna trecută, toate activele preşedintelui libian Muammar Gaddafi, cu efect imediat, ca să prevină utilizarea necorespunzătoare a acestora atât timp cât regimul autocratic de la Tripoli este încă în funcţie.

Executivul elveţian a blocat, pentru trei ani, conturile lui Gaddafi şi ale altor 28 de membri ai clanului acestuia, inclusiv ale soţiei sale Safia al-Barrasi, ale copiilor şi ale câtorva rude.

"Date fiind evoluţiile din Libia, Consiliul Federal a decis să blocheze cu efect imediat orice posibil activ de pe teritoriul Elveţiei aparţinând lui Muammer Gaddafi şi anturajului său", a anunţat Ministerul de Externe de la Berna.

În ultimele săptămâni, guvernul elveţian a blocat activele fostului preşedinte tunisian Ben Ali şi ale celui egiptean Hosni Mubarak, însă numai după ce aceştia au părăsit puterea, în urma revoltelor populare.

În cazul Libiei, guvernul de la Berna condamnă felul în care puterea face uz de forţă împotriva populaţiei care vrea schimbarea regimului.

Presa străină susţine că Gaddafi şi clanul său nu au active semnificative în Elveţia, de aici fiind retrase deja miliarde de dolari în perioada crizei diplomatice dintre cele două ţări, după arestarea lui Hannibal Gaddafi, fiul preşedintelui, la Geneva, în iulie 2008. Potrivit estimărilor Băncii Naţionale a Elveţiei, depozitele Libiei în băncile locale au scăzut de la 5,7 miliarde franci, la 630 milioane de franci în urma acestor transferuri. Nu se ştie, însă, cât din aceste sume aparţine clanului Gaddafi.

Guvernul Libiei neagă, însă, exis-tenţa vreunui cont al lui Muammar Gaddafi în Elveţia ori în alte bănci din afara Libiei. Această declaraţie a venit după ce şi guvernul olandez a anunţat că va investiga dacă există active libiene în această ţară.

Potrivit unor informaţii din presa internaţională, Muammar Gaddafi a investit miliarde de euro în Olanda, prin compania petrolieră de stat "Tamoil".

Totodată, publicaţia britanică The Telegraph a anunţat, vineri, că Londra va îngheţa în curând conturile bancare din ţară ale lui Muammar Gaddafi şi patrimoniul său imobiliar, evaluate la peste 20 de miliarde euro. O echipă a Ministerului britanic de Finanţe a fost însărcinată cu identificarea diferitelor conturi şi bunuri - printre care şi o proprietate evaluată la 11,6 milioane de euro - ale lui Gaddafi, conform cotidianului britanic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb