Studiu Ambasada Sustenabilităţii: "Românii aşteaptă de la instituţiile statului muncă decentă şi educaţie de calitate"

T.B.
Miscellanea / 27 octombrie 2023

Studiu Ambasada Sustenabilităţii: "Românii aşteaptă de la instituţiile statului muncă decentă şi educaţie de calitate"

Cu ocazia Zilei Naţionale a Sustenabilităţii, ONG-ul Ambasada Sustenabilităţii în România a realizat un studiu prin care a explorat cum percep românii siguranţa zilei de mâine şi cât de valida este sintagma "Sustenabilitatea este siguranţa zilei de mâine" prin corelarea nevoilor exprimate de cetăţeni cu Obiectivele de Sustenabilitate definite de Naţiunile Unite, se arată într-un comunicat al Ambasadei Sustenabilităţii, remis redacţiei.

Românii percep siguranţa zilei de mâine în termeni de: salarii echitabile, adaptate la preţuri (72%), un sistem de sănătate pe care să te poţi baza (71%), stabilitatea locului de muncă/financiară (70%), sănătatea personală şi a celor din jur (68%), un sistem de învăţământ calitativ, cu profesori bine pregătiţi, dotări necesare etc. (60%), fără criminalitate, tâlhari, oameni ai străzii periculoşi (57%), o ţară puternică din punct de vedere financiar (52%), potrivit sursei menţionate.

Pe primul loc ca urgenţă pentru siguranţa zilei de mâine, se află "Sănătate şi bunăstare", iar aspectele care au cea mai urgentă nevoie de a fi îmbunătăţite sunt: accesul şi încurajarea pentru analizele periodice gratuite/ la preţuri accesibile, pentru toţi oamenii (69%), urmată îndeaproape de infrastructură medicală bine pusă la punct (clădiri renovate şi curate, aparatură, toalete, număr de ambulanţe), alături de medicamente accesibile pentru toţi oamenii (56%), se mai arată în comunicat.

Tema care ocupă locul doi este "Muncă decentă şi creştere economică", care are nevoie urgentă de remediere pe următoarele paliere: creşterea salariului minim pe economie (58%), respectarea echilibrului între viaţă profesională şi timp liber (57%), condiţii sigure de muncă pentru toată lumea (56%), conform sursei precizate.

Cel de-al treilea loc în top este ocupat de "Educaţie de calitate" care înseamnă infrastructură şcolară bine pusă la punct, cu şcoli renovate, dotate cu manuale, calculatoare, săli de sport (59%), pregătire pentru locuri de muncă actuale, de viitor, ancorate în realitate (55%), o programă şcolară actualizată, mai puţin stufoasă, mai practică etc. (55%), arată datele comunicatului.

Studiul a fost desfăşurat cu sprijinul agenţiei IZI Data ca partener de cercetare şi a inclus atât o componentă calitativă (2 focus grupuri desfăşurate online, cu participanţi femei şi bărbaţi cu vârste între 20 - 30 ani, din mediul urban şi rural), cât şi cantitativă (1009 chestionare autoadministrate CAWI, reprezentative la nivel naţional urban-rural, bărbaţi şi femei cu vârsta între 18 şi 64 ani, utilizatori de internet, în perioada 13 - 20 octombrie 2023), potrivit sursei indicate.

"Studiul este o componentă importantă a campaniei de conştientizare "Sustenabilitatea este siguranţa zilei de mâine. Nu o putem lăsa în voia sorţii", lansată cu ocazia Zilei Naţionale a Sustenabilităţii, celebrată pe data de 27 octombrie. Campania este realizată de organizaţia non-profit Ambasada Sustenabilităţii în România", transmite Ambasada Sustenabilităţii.

În societatea românească, există o teamă de viitor generalizată, cauzată de sentimentul "nesiguranţei zilei de mâine", generat de multiple probleme sistemice, conform sursei citate. Plecând de la această realitate, campania a fost construită în jurul a opt dintre cele mai stringente subiecte pentru societatea românească actuală: sărăcie, foamete, sănătate şi bunăstare, educaţie de calitate, muncă decentă şi creştere economică, reducerea inegalităţilor, oraşe şi comunităţi durabile, acţiune pentru schimbările climatice, informează sursa precizată.

"Astăzi, 27 octombrie, este Ziua Naţională a Sustenabilităţii. Începând cu acest an, Ziua Sustenabilităţii în România este recunoscută oficial de statul român. Folosim acest prilej pentru a le spune românilor că sustenabilitatea este siguranţa zilei de mâine. Cu această ocazie festivă, noi, cei de la Ambasada Sustenabilităţii în România, împreună cu cetăţenii României, le transmitem liderilor formali ai acestei ţări care sunt priorităţile din perspectiva românilor în ceea ce priveşte nevoia de siguranţă pentru ziua de mâine. Atât timp cât trăim în frică, construim de pe o zi pe alta şi nu reuşim să ne asigurăm un viitor sustenabil. O naţiune sustenabilă, sănătoasă şi prosperă, poate fi construită numai cu predictibilitate şi doar având siguranţa zilei de mâine", a declarat Dragoş Tuţă, Fondator şi Preşedinte, Ambasada Sustenabilităţii în România, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb