Studiu BCG: Aproape 40% dintre cumpărătorii europeni de vehicule de lux intenţionează să achiziţioneze prima lor maşină electrică în următoarele 12 luni

A.F.
Bănci-Asigurări / 2 septembrie

Studiu BCG: Aproape 40% dintre cumpărătorii europeni de vehicule de lux intenţionează să achiziţioneze prima lor maşină electrică în următoarele 12 luni

După o încetinire a pieţei europene de vehicule electrice, o nouă generaţie de cumpărători de maşini de lux ar putea contribui la o revenire a pieţei. 38% dintre consumatorii din segmentul de lux care intenţionează să achiziţioneze un automobil de peste 80.000 de euro în următorul an iau în considerare o maşină electrică, conform unui comunicat remis redacţiei. Dintre aceşti cumpărători potenţiali, 64% ar opta pentru un vehicul electric în locul unuia cu motor cu combustie internă, dacă modelele ar oferi specificaţii comparabile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Totuşi, pentru a atrage acest segment în creştere, producătorii de vehicule electrice trebuie să acorde prioritate satisfacerii nevoilor clienţilor şi să răspundă preocupărilor lor principale. Aceste concluzii rezultă dintr-un nou studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG), intitulat Europe's High-End Buyers Rethink EV Ownership.

Studiul se bazează pe un sondaj realizat pe un eşantion de peste 5.000 de cumpărători potenţiali de automobile din cinci mari pieţe europene: Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania. Dintre aceştia, 20% fac parte din segmentele de preţ premium plus şi lux.

"Producătorii de vehicule electrice au o oportunitate unică de a atrage o nouă generaţie de consumatori de lux", a declarat Adam Karakas, Partner al biroului BCG din Budapesta. "Pentru a reuşi, trebuie să ofere vehicule electrice cu specificaţii şi caracteristici adecvate la un preţ competitiv. Aceşti consumatori sunt dornici să exploreze piaţa vehiculelor electrice, dar sunt, de asemenea, familiarizaţi cu tehnologia digitală şi sunt sensibili la valoare.", a completat Karakas.

Timpul şi experienţa de încărcare reprezintă principalele obstacole în calea adopţiei, 46% dintre respondenţi fiind preocupaţi de lipsa staţiilor de încărcare rapidă, de timpii lungi de aşteptare şi de costul instalării încărcătoarelor private.

Autonomia este o altă preocupare pentru 44% dintre respondenţi, în special în ceea ce priveşte predictibilitatea bateriei şi performanţa acesteia în condiţii de frig. Cu toate acestea, aceste preocupări scad semnificativ în rândul celor care au condus deja un vehicul electric cu baterie-cu 24% în cazul timpului de încărcare şi cu 34% în cazul autonomiei.

În concluzie, siguranţa şi confortul, sustenabilitatea, performanţa la condus şi experienţa digitală rămân criterii esenţiale în decizia de achiziţie pentru aceşti cumpărători de vehicule de lux.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb