STUDIU ERNST&YOUNG  Rezervele globale de petrol şi gaze, în uşoară creştere

Ziarul BURSA #Materii Prime / 7 decembrie 2012

Rezervele globale de petrol au crescut cu 1%, iar rezervele de gaze cu 4% în 2011, arată un studiu Ernst & Young. "Veniturile în industria de petrol şi gaze au înregistrat o creştere de 27% în acelaşi an. La baza acestei creşteri au stat cheltuielile mai mari cu 19% alocate explorării şi dezvoltării în 2011", arată studiul intitulat "Global oil and gas reserves".

Documentul analizează explorările şi producţia regională şi globală realizate de 75 de companii pe o perioadă de 5 ani, între 2007 şi 2011.

Totalul global al cheltuielilor de capital realizate de companiile incluse în studiu a fost de 480,5 miliarde dolari în 2011, reprezentând o scădere de 3% faţă de 2010. Cu toate aces-tea, companiile au făcut investiţii semnificative în identificarea de noi resurse şi în dezvoltarea rezervelor existente, intensificând explorarea şi crescând cheltuielile alocate la 384,2 miliarde dolari, cu 19% mai mult faţă de 2010.

Rezervele globale de petrol au crescut în fiecare an al perioadei studiate (2007-2011) cu 1%. Producţia globală de petrol a scăzut cu 4%, în 2011, fiind afectată în special de declinul înregistrat în regiunile din Africa şi Orientul Mijlociu, datorat în mare parte instabilităţii politice, precum şi de declinul înregistrat în Europa, ca urmare a scăderii constante a investiţiilor pe durata mai multor ani.

Rezervele globale de gaze naturale au crescut cu 4%, în 2011, înregistrând o majorare totală de 27%, în perioada de 5 ani cuprinsă de studiu. Producţia de gaze naturale a crescut cu 4%, în 2011. Cele mai mari creşteri, atât la nivelul rezervelor, cât şi la cel al producţiei de gaze, au fost înregistrate, în 2011, în zona Asia-Pacific şi SUA.

Creşterile de preţ ale petrolului şi gazelor naturale au dus la un avans de 27% al veniturilor realizate din activitatea de producţie a companiilor incluse în studiu, înregistrând o valoare totală de 1.200 miliarde de dolari. Costurile de producţie au cres-cut cu 31%, în 2011, datorită creşterii costurilor cu forţa de muncă şi serviciile şi creşterii cheltuielilor şi taxelor de producţie. Profitul înregis-trat după deducerea taxelor pe zona upstream la nivel global a crescut cu 29% faţă de anul 2010, profitul înregistrat de companii în 2011, fiind de 319,9 miliarde dolari.

Rezultatele înregistrate în indus-tria de petrol şi gaze în 2011 au fost mixte. Preţurile au atins niveluri destul de ridicate, ceea ce a permis companiilor realizarea unor venituri în creştere, însă costul inflaţiei a fost resimţit în segmentul upstream. În acest context, controlul costurilor şi reducerea riscurilor au dobândit o importanţă tot mai mare în eforturile făcute de companii pentru a creşte.

Studiul "Global oil and gas reserves" analizează, potrivit Agerpres, informaţiile publicate de companiile din segmentul de petrol şi gaze în rapoartele anuale depuse la Securities and Exchange Commission a SUA. Studiul include rezultatele din exploatare şi producţie (E&P) la nivel global şi regional raportate de 75 de companii pe o perioadă de 5 ani, din 2007 până în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb