STUDIU KASPERSKY LAB: Persoanele vârstnice cad, adesea, pradă fraudelor online

Andrei Stan
Miscellanea / 30 septembrie 2016

Persoanele de peste 55 de ani acţionează imprudent în mediul online şi cad adesea pradă fraudelor în mediul online, reprezentând o ţintă atractivă pentru infractorii cibernetici, potrivit unei cercetări realizate de Kaspersky Lab şi B2B International.

"Rezultatele sunt îngrijorătoare pentru că cercetarea, care a vizat 12.546 de utilizatori de Internet din toată lumea, sugerează că generaţia în vârstă este o ţintă atractivă pentru infractorii cibernetici. Când sunt online, mulţi dintre cei de peste 55 de ani fac cumpărături, intră în contul de online banking şi iau legătura cu cei dragi, fără să se protejeze de acţiunea infractorilor cibernetici. În ciuda faptului că această categorie de vârstă tinde să-şi instaleze un program de securitate pe computere, este mai puţin probabil să-şi protejeze şi dispozitivele mobile sau să-şi schimbe comportamentul în mediul online, pentru a fi în siguranţă", reiese din studiu.

Potrivit Kaspersky Lab, seniorii folosesc setări stricte de confidenţialitate în social media şi în browserele lor mai puţin decât alte categorii de vârstă (30% versus 38%).

"De asemenea, este mai puţin probabil ca aceştia să folosească funcţiile de securitate pe care le au dispozitivele lor (cum ar fi localizarea dispozitivului) sau VPN. Generaţia în vârstă foloseşte Internetul pentru multe aspecte ale vieţii lor - ceea ce îi face mai vulnerabili în faţa infractorilor cibernetici, dacă vor continua să intre online fără a-şi lua măsuri de precauţie. Seniorii folosesc Internetul pentru comunicarea cu cei dragi - 94% dintre persoanele de peste 55 de ani trimit e-mail-uri cu regularitate. Ele folosesc mediul online pentru a rezolva diverse probleme cotidiene. Acest grup tinde într-o mai mare măsură să facă tranzacţii financiare pe Internet: 90% dintre ei fac cumpărături şi tranzacţii bancare online (comparativ cu o medie de 84% dintre utilizatorii din toate categoriile de vârstă)", mai arată studiul.

Seniorii folosesc Internetul pentru comunicarea cu cei dragi - 94% dintre persoanele de peste 55 de ani trimit e-mail-uri cu regularitate. De asemenea, folosesc mediul online pentru a rezolva diverse probleme cotidiene. Acest grup tinde într-o mai mare măsură să facă tranzacţii financiare pe Internet: 90% dintre ei fac cumpărături şi tranzacţii bancare online (comparativ cu o medie de 84% dintre utilizatorii din toate categoriile de vârstă).

Cu toate acestea, doar jumătate dintre persoanele de peste 55 de ani (49%) sunt îngrijorate de riscurile existente atunci când cumpără produse online, iar vasta majoritate (86%) nu crede că ar putea fi o ţintă pentru infractorii cibernetici. Patru din zece persoane (40%) s-au pus în pericol, făcând publice informaţii financiare (comparativ cu 15% dintre toate categoriile de vârstă).

"Lipsa lor de experienţă în mediul online face persoanele cu vârste de peste 55 de ani mai vulnerabile. Prin urmare, această generaţie este deseori victima infractorilor cibernetici. Potrivit unui raport, 20% dintre utilizatorii de Internet, în ansamblu, au rude mai în vârstă care s-au confruntat cu un program malware, iar 14% au astfel de rude care au căzut victime unor false tombole online. În plus, 13% au rude mai în vârstă care au făcut publice prea multe informaţii personale în mediul online, iar rudele a 12% au căzut pradă unei escrocherii online, au văzut conţinut nepotrivit sau explicit, sau au comunicat cu străini periculoşi în mediul online", mai arată studiul companiei de securitate cibernetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb