STUDIU:  Mai mult de jumătate dintre români schimbă anvelopele maşinii personale o dată la doi sau trei ani

S.B.
Miscellanea / 15 noiembrie 2022

Mai mult de jumătate dintre români schimbă anvelopele maşinii personale o dată la doi sau trei ani

Aproape trei sferturi dintre români (71.5%) spun că folosesc anvelopele de iarnă şi de vară pentru autoturismul personal, în timp ce mai puţin de o treime (28.5%) utilizează anvelopele de tip all season, potrivit unui studiu Arcoplast Anvelope.

În ceea ce priveşte bugetul acordat pentru achiziţionarea unui set de 4 anvelope, mai mult de jumătate dintre respondenţi (53%) au precizat că sunt dispuşi să plătească între 800 şi 1.200 de lei. 28,8% dintre participanţii la sondaj au spus că alocă peste 1.200 de lei pentru cumpărarea unui set de 4 anvelope, în timp ce 18,2% au răspuns că cheltuiesc între 600 şi 800 de lei pentru acelaşi tip de produs.

La întrebarea "Cât de des înlocuiţi anvelopele uzate cu unele noi?", mai mult de jumătate dintre români (57,9%) spun că achiziţionează anvelope noi o dată la doi sau trei ani. La aceeaşi întrebare, 10,3% dintre respondenţi au răspuns că înlocuiesc anvelopele maşinii personale cu unele noi o dată pe an, în timp ce 29% au spus că fac această achiziţie o dată la patru sau cinci ani, în timp ce 3,2% înlocuiesc anvelopele vechi cu unele noi o dată la şase sau mai mulţi ani.

Când vine vorba de sursele de achiziţionare a anvelopelor pentru autoturismul personal, două treimi dintre respondenţi (66,1%) au afirmat că îşi cumpără anvelopele pentru maşina personală din magazinele de specialitate, service-uri auto sau de la dealeri locali. Aproape un sfert (24,4%) au răspuns că magazinele online sunt sursa din care cumpără anvelope, 7% au ales ca răspuns varianta "hypermarket", în timp ce 2,5% folosesc surse multiple de achiziţionare a anvelopelor.

La întrebarea "Cât de important este pentru dumneavoastră preţul anvelopelor atunci când urmează să le achiziţionaţi?", 87,8% au răspuns că acest criteriu este important sau foarte important. 10,2% au afirmat că acordă o importanţă de nivel mediu preţului anvelopelor, în timp ce 2% au spus că acest criteriu este puţin sau deloc important. Alte criterii importante în procesul de achiziţionare a anvelopelor pentru maşina personală sunt: marca, eficienţa, rezistenţa, zgomotul produs la rulare, precum şi frânarea şi manevrabilitatea pe diverse tipuri de carosabil.

Participanţii la sondaj au mai răspuns că, pentru a se decide în legătură cu achiziţionarea de anvelope pentru autovehiculul personal, folosesc ca sursă principală de informare site-urile de specialitate (64%). 29% au spus că apelează la service-uri auto, dealeri locali şi mecanici auto, 4% se bazează pe materiale promoţionale, 2,6% pe sfaturile prietenilor, iar 0,4% folosesc alte surse de informare.

Sondajul "În siguranţă la volan" a fost realizat în perioada 13 iunie-13 iulie 2022 pe un eşantion de 645 de respondenţi din mediul online. Cercetarea a fost realizată la solicitarea Arcoplast Anvelope, de către Mediabook Company.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta arata ce soferi tampiti sunt romanii care apasa prea brutal pedala de frana si isi uzeaza anvelopele. Eu am niste Pirelli de la Slatina care au deja peste 45 000 km si inca mai tin 2-3 ani. Deci voi face cel putin 6 ani cu ele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb