Studiul EATON identifica tendinţele dezvoltării centrelor de date în 2023

T.B.
Miscellanea / 31 mai 2023

Studiul EATON identifica tendinţele dezvoltării centrelor de date în 2023

Industria centrelor de date este una dintre cele mai dinamice în acest moment, nevoile globale pentru astfel de soluţii aducând investiţii consistente în acest sector. În România sunt anticipate proiecte importante, pe fondul programelor europene şi naţionale, iar acest sector este în continuă creştere. O analiză internă realizată de EATON a identificat trendurile care vor modela această industrie în 2023.

Centrele de date ale anului 2023 vor trebui să fie automatizate, conectate, sustenabile şi dezvoltate pe fundaţia unor soluţii integrate.

"După o creştere importantă înregistrată în ultimii ani, industria centrelor de date traversează o perioadă de maturizare. Centrele de date ale viitorului nu vor mai fi doar locaţii în care clienţii îşi stochează informaţiile, ci vor deveni furnizori şi producători de energie, poli de sustenabilitate sau utilizatori timpurii ai tehnologiilor de ultimă generaţie, precum Inteligenţa Artificială. Dezvoltarea centrelor de date se schimbă şi ea deoarece companiile care operează servicii de colocare vor căuta tot mai mult soluţii de echipare integrate şi suport pe termen lung, în toate etapele proiectului. Eaton s-a pregătit pentru acest moment.", a declarat Marius Burlacu, IT Channel Sales Manager, Eaton România.

Unul dintre cuvintele de ordine în ceea ce priveşte centrele de date ale viitorului este automatizarea. Este o realitate faptul că automatizarea proceselor ajută companii din domenii variate să obţină maximul din resursele pe care le au la dispoziţie, iar evoluţia tehnologică nu va face decât să accelereze acest proces şi să îl facă tot mai accesibil.

Pentru centrele de date, automatizarea înseamnă creşterea considerabilă a performanţelor şi a securităţii, eventualele probleme putând fi anticipate cu ajutorul elementelor de machine learning si inteligenţă artificială şi corectate înainte de a produce efecte. Astfel, rata de disponibilitate va creşte şi ea, în acelaşi timp cu volumul de date rulate prin centrele de date.

Nu în ultimul rând, automatizarea va aduce un nou nivel de optimizare, sistemele ce urmează să fie instalate în centrele de date fiind proiectate pentru a obţine maximum de beneficiu energetic rezultat din funcţionarea unei astfel de facilităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb