SUA: Preşedintele Biden l-a numit ambasador în Polonia pe fiul cunoscutului diplomat Zbigniew Brzezinski

J.P.
Internaţional / 5 august 2021

Preşedintele Biden l-a numit ambasador în Polonia pe fiul cunoscutului diplomat Zbigniew Brzezinski

Preşedintele Joe Biden l-a numit miercuri ambasador al SUA în Polonia pe avocatul american Mark Brzezinski, fiul cunoscutului personaj al politicii externe americane, Zbigniew Brzezinski, în pofida rezistenţei Varşoviei, reflectate în mass-media poloneze, transmite AFP, conform Agerpres.

Mark Brzezinski, care vorbeşte poloneză, a făcut deja parte din executivele democratice anterioare, în special ca ambasador în Suedia în administraţia Barack Obama.

În vârstă de 56 de ani, Mark Brzezinski este fiul lui Zbigniew Brzezinski, care a fost consilierul de securitate naţională al preşedintelui Jimmy Carter la începutul anilor 1980. Această voce influentă a diplomaţiei americane, în plină perioadă a războiului rece, provine dintr-o familie aristrocratică.

Varşovia şi-a exprimat rezerve faţă de numirea lui Mark Brzezinski, care urmează să fie confirmată printr-un vot de Senatul american.

Polonia, un aliat apropiat al Statelor Unite în Europa de Est, şi-a exprimat recent nemulţumirea faţă de decizia preşedintelui Biden de a da undă verde de facto controversatului gazoduct Nord Stream 2.

Varşovia, la rândul său, se confruntă cu critici din partea Washingtonului pe subiectul unui text de lege supus examinării în parlament, acuzat că "subminează mass-media independente", documentul vizând în special canalul privat TVN, deţinut de grupul american Discovery Channel.

"Regresul democratic continuu al guvernului polonez, cea mai recentă manifestare fiind efortul de a submina mass-media independente şi una din cele mai mari investiţii americane din ţară, este profund îngrijorător", au apreciat miercuri, într-un comunicat, un grup de senatori americani - democraţi şi republicani.

În iulie, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a avertizat deja Polonia că "o presă liberă şi independentă" este "esenţială pentru democraţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb