SUA şi China şi-au reluat dialogul la nivel înalt

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 noiembrie 2023

Sursa foto: facebook / President Joe Biden

Sursa foto: facebook / President Joe Biden

English Version

Biden continuă să îl considere "dictator" pe Xi Jinping Bursele din China scad

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping au reuşit să restabiliească, în cadrul unei întruniri care a avut loc miercuri, în apropiere de San Francisco, dialogul pus în aşteptare de un an.

Conform AFP, Joe Biden a afirmat, într-o conferinţă de presă, că întâlnirea s-a încheiat "cu progrese reale" şi a salutat discuţiile "constructive şi productive" cu Xi Jinping, anunţând un acord menit a restabili comunicaţiile militare între cele două ţări. "Tocmai am încheiat câteva ore de convorbiri cu preşedintele Xi şi cred că acestea au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-am avut", a subliniat Liderul de la Casa Albă.

În schimb, răspunzând la o întrebare, Joe Biden a declarat că îl consideră pe omologul său chinez un "dictator", precizând: "Este un dictator în sensul că, iată, un om care conduce o ţară, o ţară comunistă, ce se bazează pe o formă de guvernare total diferită de a noastră".

Preşedintele american a afirmat că doreşte "să se asigure că rivalitatea dintre SUA şi China nu degenerează în conflict".

La rândul său, Xi Jinping, care a avertizat asupra consecinţelor unei confruntări între cele două mari economii, a estimat că ţara sa şi Statele Unite "nu-şi pot întoarce spatele". Liderul chinez a menţionat: "Planeta este suficient de mare pentru ca ţările noastre să prospere. Cred cu tărie într-un viitor promiţător pentru relaţia bilaterală".

Xi Jinping a atras atenţia, însă, cu privire la orice încercare a Statelor Unite de a "remodela" China, cerându-i totodată omologului său american "să înceteze înarmarea Taiwanului şi să sprijine reunificarea paşnică a Chinei". Liderul de la Bejing a subliniat: "Reunificarea Chinei va fi realizată, este inevitabil".

În acest context, Joe Biden i-a cerut preşedintelui chinez "să respecte procesul electoral" care va avea loc anul viitor în Taiwan.

China îl consideră pe Biden "iresponsabil" pentru că îl numeşte "dictator" pe Xi Jinping

China a criticat ieri afirmaţiile preşedintelui american Joe Biden, care l-a numit din nou "dictator" pe şeful statului chinez Xi Jinping, anunţă EFE.

"Această afirmaţie este extrem de eronată şi constituie un act politic iresponsabil. China se opune ferm acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, într-o conferinţă de presă, menţionând: "Trebuie remarcat că întotdeauna există oameni cu motive ascunse care încearcă să instige şi să submineze relaţiile dintre China şi Statele Unite. Acei oameni sunt foarte conştienţi de cine încearcă să provoace relaţiile dintre China şi Statele Unite, dar nu vor reuşi".

Preşedintele american l-a numit pentru prima dată pe Xi Jinping "dictator" la o strângere de fonduri care a avut loc în iunie pentru campania sa de realegere pentru scrutinul din 2024, declaraţie care a provocat o mare nemulţumire în China, potrivit Agerpres.

Bursa din China nu este impresionată de întrunirea Xi Jinping - Joe Biden

Acţiunile tranzacţionate la bursele chineze au scăzut ieri, în urma întâlnirii mult aşteptate dintre preşedinţii Joe Biden şi Xi Jinping, în condiţiile în care traderii consideră că cei doi oficiali au făcut doar progrese modeste în relaţiile tensionate dintre SUA şi China.

Indicele Hang Seng China Enterprises a închis sesiunea de ieri cu un minus de 1,4% (la 6.116,70 puncte), după un avans de 4% în ziua anterioară. Indicele de referinţă CSI 300, care arată performanţa primelor 300 de acţiuni tranzacţionate la Bursa de Valori din Shanghai şi la Bursa de Valori Shenzhen, a coborât cu 1%, la 3.572,36 puncte, după două zile precedente cu creşteri.

"Peisajul investiţional din China va rămâne, probabil, complex pe termen scurt", a declarat, potrivit Bloomberg, Manish Bhargava, manager de fonduri la Straits Investment Holdings din Singapore, adăugând, însă, că întâlnirea liderului SUA cu cel de la Beijing reprezintă un pas în direcţia cea bună, dar comentariile lui Biden "care se referă la Xi Jinping ca la un dictator" contribuie la declinul bursei chineze.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. J.R.Biden a explicat in clar atitudinea si cine citeste cu atentie cuvintele lui si nu textul ”idiot„ scris print tot felul de ziare sau prezentat si mai„ idiot” la TV intelege rapid ce a vruta sa spuna J.R.Biden .Nu mai cititi fratilor doar titlul cititi sursele reale ce prezinta adevarul nu gogosile din presa de sacandal .

    1. In ziua de azi,aproape nimeni nu mai citeste "sursele reale",

      "gogosile din presa de sacandal" e la moda,

      si maxim 3 propozitii scurte,ca sa NU oboseasca mintile luminate 

    in limbaj diplomatic e declaratie de razboi, vin vremuri si mai grele

    1. Practic Xi și-a asumat rolul, veleitarii gen Putler sau Al Kebab ajung izolați exact ca dinastia Kim Jong.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb