Actualizare 15:55 Amendamentul la prospect prevede corectarea unor inadvertenţe în traducere
• Segmentul acţiunilor cu discount, subscris 1.381%, până vineri
• Au mai rămas 2,23 milioane de acţiuni garantate
În cadrul Amendamentului la Prospect, printre altele, s-au corectat anumite neconcordanţe în traducere între versiunile în limba română şi cea în limba engleză ale Prospectului Iniţial.
Acolo unde există o corectură realizată doar în versiunea în limba română a Prospectului Iniţial, paragraful relevant în limba engleză din Prospectul Iniţial nu a fost modificat, ci inclus în versiunea în limba engleză a acestui Amendament la Prospect cu scopul de a asigura concordanţa dintre versiunile în limbile română şi engleză ale Amendamentului la Prospect.
În mod similar, acolo unde o corectură s-a realizat doar la versiunea în limba engleză a Prospectului Iniţial, paragraful relevant în limba română Prospectul Iniţial nu a fost modificat, ci inclus în versiunea în limba română a acestui Amendament la Prospect cu scopul de a asigura concordanţa dintre versiunile în limbile română şi engleză ale Amendamentului la Prospect.
------
Micii investitori au luat cu asalt oferta "Electrica", în primele cinci zile în care beneficiau de un discount de 5% faţă de preţul final. Per total, tranşa mică (7% din ofertă) a înregistrat subscrieri de 40,9 milioane de acţiuni, fiind suprasubscrisă de 3,3 ori.
Această secţiune a ofertei este însă împărţită în două - un segment pe care se înregistrează ordine de până în 1.000 de acţiuni/investitor, care beneficiază de alocare garantată, dar nu şi de reducerea de preţ, şi altul dedicat subscrierilor cu discount.
Statul oferă alocarea garantată în limita a 10 milioane de acţiuni, pe principiul primul venit, primul servit.
Până vineri, au fost "adjudecate" 7,76 milioane de acţiuni garantate, investitorii bătându-se mai mult pe cele 2,4 milioane de titluri cu discount, plasând pentru acestea ordine de 33,20 milioane de lei (1381%), potrivit datelor oferite de "Estinvest".
Distribuirea acţiunilor cu discount se va face pro-rata, în funcţie de cerere şi de numărul de acţiuni subscrise prin ordinele pentru pachetul garantat de până la 1.000 de titluri.
Pe tranşa investitorilor mari (8% din ofertă), au fost înregistrate, până vineri, ordine de 5,19 milioane de acţiuni, acoperind în proporţie de 36,64% oferta.
Investitorii individuali au plasat subscrierile la preţul de 13,5 lei/unitate.
Preţul final va fi stabilit după încheierea ofertei, când vor fi cunoscute şi subscrierile pe tranşa investitorilor instituţionali, unde sunt disponibile 150,61 milioane de acţiuni, sau 85% din titlurile scoase la vânzare. Aceştia pot subscrie acţiuni Electrica în intervalul de preţ 11-13,5 lei/unitate.
Ultima zi de subscriere este miercuri, 25 iunie, iar listarea ar putea avea loc la începutul lunii iulie.
Alocarea pentru investitorii de retail poate fi suplimentată cu până la 5%, de la 15% la 20% din acţiunile disponibile în ofertă, în funcţie de cerere.
Statul vrea să transfere către investitori privaţi 51% din acţiunile Electrica prin oferta publică iniţială, operaţiune prin care compania ar urma să atragă minimum 435 milioane euro.