SURSE: "ASF nu i-a chemat la interviu pe aleşii pentru noul Consiliu BVB"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2020

"ASF nu i-a chemat la interviu pe aleşii pentru noul Consiliu BVB"

Astăzi este ultima zi în care actualul board al Bursei se mai află în funcţie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu i-a chemat nici până acum la interviu pe cei nouă care au fost aleşi de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în noiembrie anul trecut, să facă parte din noul Consiliu de Administraţie, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Este o situaţie apărută numai din vina supraveghetorului pieţei, în condiţiile în care atât cei din noul Consiliu cât şi Bursa au făcut cu promptitudine toate demersurile necesare pentru ca, începând de mâine, board-ul să intre în funcţie, mai susţin sursele noastre.

Practic, la trei zile după alegerile din 20 noiembrie 2019, BVB a trimis către

ASF toate documentele necesare, iar Autoritatea trebuia să avizeze membrii Consiliului Bursei în 30 de zile de la depunerea dosarelor.

Abia în 21 ianuarie, BVB a primit de la ASF o adresă în care, pentru şapte din nouă dosare se cer clarificări.

Sursele noastre susţin că, multe din nelămuririle Autorităţii privind dosarele trimise spre evaluare dovedesc cel puţin o lipsă de cunoaştere a termenilor specifici pieţei de capital şi a legislaţiei în domeniu.

De pildă, în CV-ul unui candidat se specifica că persoana în cauză a fost broker pentru o anumită perioadă, dar ASF a găsit în baza sa de date că respectivul activase ca AVM şi apoi ca ASIF, astfel încât a trimis dosarul înapoi pentru lămuriri suplimentare.

Dar AVM înseamnă Agent de Valori Mobiliare, iar ASIF este acronimul pentru Agent de Servicii de Investiţii Financiare, adică broker.

"Oamenii habar n-au termenii", spun sursele noastre.

În altă ordine de idei, astăzi este ultima zi în care actualul Consiliu de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti condus de Lucian Anghel

se mai află în funcţie, iar noul board este departe de a primi avizul din partea ASF.

Rămâne de văzut dacă în cauză sunt aplicabile dispoziţiile Art. 28 pct.2 din Regulamentul 1/2019 al ASF, privind continuitatea exercitării activităţii actualului board al BVB, până la avizarea membrilor noului Consiliu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Broker poate fi in orice domeniu dle "avocat" Iacomi. Dvs cunoasteti bine termenii pietei de capital? Nu cumva articolul dvs e o forma de presiune pt urgentarea aprobarii? Sinteti sigur ca numai aceasta mica neintelegere a termenului broker este cauza care a intarziat interviul?

    1. Ba da, este presiune in toata puterea cuvintului - noi sintem cei care au inventat ca asta e ultima zi a Consiliului.

      Nu este presiunea Legii, este presiunea ziaristilor.

      Mare ti-e gradina ta, Doamne! 

      Și ce e rău ca presa pune presiune pe autoritate sa urgenteze procedura?! E normala incertitudinea asta ? In orice țara din lumea asta comisarii ar fi zburat dacă lăsau bursa fără bord funcțional .

      ASF, acum fara presedinte este mult prea ocupat sa angajeze in dr aci copiii si toate Nadragele senatorilor si politrucilor din tara asta. Efectiv s-au angajat nelimitat pe salarii mult prea bune toate rubedeniile partidiste si securiste. De ce nu mai au declaratiile de avere publice?. In speta, veniturile obtinute din ASF sunt cenzurate mai nou. Consiliera VP Piata de Capital este donsoara Larisa Nadrag, amanta lui Oprisan. Si voi vorbiti de avizarea CA BVB de catre ASF. Pai credeti ca este timp de asta? Pana pricepe Nadrag ce e BVB mai dureaza..apoi pana "consiliaza"...apoi ..tot asa. Tara fara viitor. Si distrugerea finala a ASF este numai si numai din vina lui Leonardo Badea. Distrugatorul de cariere. Tara fara viitor.

      Oricare ar fi motivul legea e clara. ASF trebuia sa dea alba sau neagra decizia. Nu a respectat termenul , toata lista de funcționari implicați cu comisarii in frunte sa plece. Aga a hotărât in termen rezonabil noul consiliu. Dacă o amarata de avizare nu o rezolva la timp despre ce vorbim. Păcat ca presedintele ales nu prea are grai in toata povestea Tănase la fel. Niciun sunet sa nu deranjăm cumva somnul de frumusete a duduie Dascălu.

      Pai, este vb de CA...nu managementul zilnic, operatorul este in continuare operațional nu ? Așa scrie la mărită guvernanta corporativa nu ? Cine câștigă din aceasta isterie ? Sau poate noul CA trebuie sa aprobe vreo prima ceva de urgență pentru poloneze, austrice etc...sau mari cititori in guverenanta corporativa ...și alte daravele trântite la fraieri și naivi. Rușine să vă fie !!!

      Citeste legea si lasa gradina Domnului pentru scopuri mai nobile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb