Surse: Băncile din Turcia nu se grăbesc să-şi vândă creditele cu probleme

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 mai 2019

Surse: Băncile din Turcia nu se grăbesc să-şi vândă creditele cu probleme

Reprezentanţii băncilor din Turcia le-au spus investitorilor străini că nu se grăbesc să vândă creditele cu probleme din bilanţuri, ci se concentrează pe restructurarea lor, au declarat, pentru Reuters, persoane care au participat la discuţii şi au dorit să-şi păstreze anonimatul.

La întâlnire au participat reprezentanţii Deutsche Bank, Cerberus, Goldman Sachs, Bain şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi cei ai instituţiilor financiare turceşti Is Bank, Akbank, Garanti Bank, Finansbank, Alternatifbank şi Kuveyt Turk.

Economiştii şi-au exprimat îngrijorarea privind transparenţa creditelor neperformante deţinute de băncile turceşti, apreciind că nivelul acestora a crescut semnificativ în urma deprecierii lirei turceşti.

Câteva mari companii din Turcia, inclusiv Dogus Holding şi Yildiz Holding, au căutat să-şi restructureze împrumuturile anul trecut, iar ministrul de Finanţe, Berat Albayrak, a promis luna trecută că va injecta în băncile de stat cinci miliarde de dolari şi va şterge din bilanţurile lor creditele din domeniul energiei şi construcţiilor prin intermediul a două noi fonduri.

La 31 martie 2019, valoarea creditelor restructurate se ridica la 100 de miliarde de lire turceşti, conform Agerpres. Deşi rata creditelor neperformante (NPL) este de 4,04%, aceasta ar urma să crească la 6% până la sfârşitul anului, iar unii analişti estimează că ar putea ajunge la 8%.

Investorii, cum ar fi BERD, evaluează diferite metode pentru a investi în activele şi în împrumuturile cu probleme. Investitorii străini sunt interesaţi de activele mai puţin riscante, cum ar fi firmele din turism şi exportatorii care au venituri în valută, dar se confruntă cu probleme administrative, susţin sursele.

Anul trecut, lira turcească a pierdut peste 40% din valoare, în principal din cauza temerilor privind influenţa preşedintelui Tayyip Erdogan asupra economiei, cererilor sale repetate de scădere a ratelor dobânzilor şi a înrăutăţirii legăturilor cu SUA.

Analiştii atrag de mai multe luni atenţia asupra riscurilor la adresa economiei turceşti, confruntată cu o inflaţie de două cifre şi un deficit mare de cont curent, în pofida unei creşteri economice solide.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb