SURSE: Compania de Investiţii în Sănătate a Primăriei Sectorului 1, vizată de un nou dosar DNA pentru corupţie şi grup infracţional organizat

G.U.
Anticorupţie / 18 septembrie 2021

Compania de Investiţii în Sănătate a Primăriei Sectorului 1, vizată de un nou dosar DNA pentru corupţie şi grup infracţional organizat

DNA - Secţia a 2-a de combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei - a solicitat Consiliului local al Sectorului 1 mai multe documente legate de Compania de investiţii şi dezvoltare în sănătate şi domenii de interes public-privat Sector 1, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Solicitarea a fost făcută în cadrul dosarului penal 161/P/2020 în care este începută urmărirea penală in rem pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

Procuroarea DNA Raluca-Olivia Gheorghe-Anghel a solicitat documentaţia legată de această companie a Sectorului 1 de la înfiinţare, privind organizarea, bugetul, situaţiile financiare, majorările de capital, fişele de clienţi şi funizori, contracte de vânzare-cumpărare, ordine de plată, etc.

În decembrie anul trecut, Compania de investiţii şi dezvoltare în sănătate şi domenii de interes public - privat Sector 1 a refuzat să comunice, la solicitarea G4media.ro, câţi bani a dat presei pentru publicitatea unui spital aflat în stadiul de machetă.

< < Această companie ne-a transmis că, de la înfiinţarea sa prin Hotărârea Consiliului Local nr. 293/12.10.2018 şi până în prezent, a încheiat contracte de prestări servicii având ca scop promovarea unui obiectiv de investiţii.

Având în vedere că "aceste contracte de promovare conţin clauze de confidenţialitate, vă informăm că, la acest moment, nu vă putem pune la dispoziţie aceste contracte", se precizează în răspunsul primit de serviciul nostru din partea Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public - Privat Sector 1 > >, a transmis serviciul de presă al Primăriei Sectorului 1, la solicitarea G4media.ro în decembrie 2020.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit pe Facebook, în noiembrie 2020, că această companie de investiţii a cheltuit 300.000 de euro pentru promovarea unui clip care prezenta o machetă de spital, notează G4media.ro.

În august 2020, CNA a interzis reclama tv la viitorul spital de urgenţă "Sfântul Vasile cel Mare" pe motiv că ar fi mincinoasă. Din clipul tv reieşea faptul că ar fi fost finalizată construcţia spitalului, în realitate acesta fiind doar la stadiul de machetă.

Potrivit edilului Clotilde Armand, cea mai mare sumă a primit-o postul de televiziune B1 Tv: 100.050 de euro pentru 667 de difuzări. Urmează Realitatea Tv cu 100.000 de euro, site-ul Luju (o publicaţie cu agendă vehementă împotriva Justiţiei, deţinută de jurnalistul Răzvan Savaliuc) - 50.000 de euro, Luis Lazarus Live - 30.000 de euro, Romania TV şi Digi24 - câte 69.000 de lei pentru 75 de spoturi.

Compania de Investiţii a Sectorului 1 a fost înfiinţată în octombrie 2018, avea 4-5 angajaţi şi un buget de 260 de milioane de lei. Potrivit directoarei din 2020, Anca Mihaela Moise, compania avea la finalul anului trecut 44 de salariaţi. Compania este deţinută de Consiliul local al Sectorului 1 cu 99% şi Administrarea Domeniului Public cu 1%, notează sursa citată.

Anca Mihaela Moise, fostul director general de pe vremea primarului PSD, Daniel Tudorache, este acum director de achiziţii, iar din martie 2021, noul director general este Răzvan Drăghia.

Condusă de o directoare din zona fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie

Potrivit declaraţiilor de avere, în 2017, Anca Mihaela Moise era director de investiţii şi achiziţii la SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA din subordinea Primăriei Sectorului 5.

SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA era condusă de Marian Lupaşcu, fost şef al Pieţelor, al magazinelor Economat şi al Poliţiei locale Sector 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

Compania de Investiţii a Sectorului 1 a fost implicată şi în scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro

În decembrie 2019, compania de Investiţii a Primăriei Sectorului 1 a scos la licitaţie un contract de achiziţie de lucrări de proiectare şi de execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 - în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1, potrivit G4media.ro. Valoarea totală a contractului era de aproape 60 de milioane de euro.

După apariţia în presă a sumei uriaşe pentru patinoare, fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că licitaţia a fost un act de sabotaj şi că vinovaţii vor plăti. Până la urmă, licitaţia pentru patinoare a fost anulată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. degeaba sint vizati nu stiu cine , si nu stiu ce ," serviciili " asteapta rezultatul alegerilor din franta si apoi om mai vedea ,astia sintem , fara suparare .

    dar cate “companii” de stati nu vizeaza coruptiea...

    semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb