SURSE DIN PIAŢA BANCARĂ: "Laurenţiu Mitrache - forţat de BNR să demisioneze de la CEC Bank"

Emilia Olescu
Bănci-Asigurări / 8 august 2019

Laurenţiu Mitrache (Sursă foto: Twitter)

Laurenţiu Mitrache (Sursă foto: Twitter)

Laurenţiu Mitrache, numit în toamna anului trecut în funcţia de preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, a fost "forţat" să plece de la conducerea băncii, după cum ne-au spus surse din sectorul bancar. Conform acestora, domnul Mitrache urmează să plece de la şefia CEC Bank începând de luni, după ce şi-a depus demisia vinerea trecută.

Reprezentanţii CEC Bank ne-au confirmat că Laurenţiu Mitrache va pleca de luni din bancă, atribuţiunile sale urmând să fie preluate, ca interimar, de Bogdan Neacşu, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al instituţiei de credit. Aceştia susţin că demisia a fost decizia domnului Mitrache, care a luat hotărârea din motive personale.

Sursele citate ne-au precizat: "Laurenţiu Mitrache nu a dorit să semneze unele restructurări de credite acordate sub formă de refinanţări ale unor împrumuturi făcute la alte bănci. De asemenea, DG Competition a cerut lămuriri referitoare la portofoliul de credite neperformante şi la majorarea capitalului băncii. În acest context, domnul Mitrache a fost pus în situaţia să demisioneze. Mai mult decât atât, BNR ar intenţiona să îl aducă înapoi la conducerea băncii pe Radu Graţian Gheţea".

Analistul economic Lucian Isar a scris, în această dimineaţă, pe pagina sa de Facebook: "Gheţea trebuie readus la CEC. Isărescu este disperat ca procurorii DNA să nu intre în CEC Bank şi să se analizeze intervenţiile pentru credite sau ne-restructurări. Fără asta, Isărescu pierde bani şi susţinere prin «inacţiune». CNSAS şi procurorii tropăie şi fostul CEO al CEC Bank nu răspundea la comenzile lui Isarescu".

În 6 august, Lucian Isar comenta, pe Facebook: "Isărescu îl presează pe actualul CEO al CEC Bank să ascundă ce a aflat despre perioada Isărescu-Gheţea la conducerea CEC Bank.

Să vedem dacă rezistă noul CEO al CEC Bank, dat fiind că Isărescu are acum deal şi pe CEC cu oamenii serioşi, Dăncilă şi Tăriceanu. Alegerile se apropie, iar creditele care nu sunt date pentru a fi returnate zburdă".

Activ în sectorul financiar-bancar de 16 ani, Bogdan Neacşu s-a alăturat Comitetului de Direcţie al CEC Bank, în calitate de Director - Prim-Vicepreşedinte, la data de 7 ianuarie 2019.

În 2017, Neacşu a deţinut funcţiile de Vicepresedinte, membru al conducerii executive şi chief risk officer (CRO) în cadrul Patria Bank România, conform informaţiilor de pe site-ul CEC Bank.

Acestea arată că, între august 2015 şi martie 2017, a făcut parte din managementul executiv al Garanti Bank România, pe funcţiile de CRO şi director general adjunct.

În perioadele iulie 2006 - septembrie 2007 şi octombrie 2009 - iulie 2015, şi-a construit cariera bancară în Volksbank România, ocupând poziţii de top management şi coordonare: Vicepreşedinte, CRO, coordonator Sistem de Control Intern, director - Direcţia de Administrare a Riscurilor, director - Direcţia Risc Strategic şi Basel II, ofiţer de risc senior.

Experienţa sa bancară include şi colaborarea cu BRD-GSG (2007-2009), pe pozitia de project manager Basel II în cadrul Direcţiei Control Central al Riscului şi BNR (2004-2006), Direcţia Reglementare şi Autorizare - Serviciul Reglementare Prudenţială Bancară.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. nu are dancila curajul de a se lua cu bnr asa ca tatucului, proaspat reinvestit la BNR, i-a trecut frica dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta. daca nu i s-a luat capul cand puteau sa o faca, acum se intoarce manole si taie capul de la cec care nu il asculta si pe oricare din conducerea bancilor care nu ii e obedient. ce e de invatat din aceasta lectie? cand treichl te lauda ce treaba buna face manole si ca dragnea a ajuns unde trebuie, adica la puscarie, cand BCE si bancile internationale sar ca arse sa nu se atinga nimeni de garantul puterii lor in romania, ce poti invata din asta? sa faci ca isarescu, sa fii o sluga atat de buna strainilor sa nu fie in stare nici romanii care te-au pus acolo sa te mai dea jos vreodata.

    1. Nu știe nimeni dacă numai Isarescu este implicat in aceasta lupta împotriva CEC-lui și dorește readucerea d-lui baron Ghetia pentru a-și acoperi și șterge urmele.

      Surse din zona fostului președinte spun ca oamenii lui Ghetia ar fi niște acoperiți pe relația Coldea cu misiune precisa de a transforma CEC-ul in istorie, au fost date și vreo doua nume!

      Nu se știe dacă este așa, dar un lucru este cert, CEC-ul nu fost condus de Mitrache, ci de mâna dreptate a lui Ghetia! Se spune, eu nu știu dacă este așa, ca in banca e bai! 

    Ar fi cam multe întrebări de pus:

    De ce nu a solicitat dl Mitrache un Audit extern la preluarea funcției? 

    De ce DNA nu intra in CEC Bank? 

    Este adevărat ca in timpul d-lui Mitrache Banca a fost condusa de oamenii d-lui Ghetia, dl Mitrache fiind timorat și manipulat de către aceștia?

    Și mai sunt încă multe întrebări de pus! 

    1. dar de o palarie prea mare pt dl mitrache nu se poate vorbi?

      Nu se stie daca palaria a fost prea mare, dar cine spune ca dl Ghetia este de neilocuit ca Isarescu, poate greseste.

      Si domnul Isarescu si domnul Ghetia trebuie sa ramana pe functii pana la deces sa nu raspunda in viata asta pentru ce au facut? 

      macar nu sunt veri primari cu vilcov ca mitrache

      Doar atat conteaza?

      pentru cine, pt vilcov, pt cimitire sau pt demisionar?

    M-am întâlnit azi cu un fost salariat al CEC-ului, care mi-a confirmat ca, din informațiile pe care le deține, toate cele scrise dar mai ales cele spuse in piața sunt reale.

    Se pare ca dl Mitrache deși nu este nici fricos și nici neprofesionist, dar când a văzut ce este in CEC s-a speriat, iar când i-a mai cerut și Isarescu ce i-a cerut iar acoperiții din ramura Coldea nu l-au lăsat sa se atingă de “butoanele” conducerii băncii, a fugit acasă! 

    Am aflat multe, dincolo de partea de creditare, care te minunează 

    Începând de la un aparat central, unde majoritatea taie frunza la câini, de aproape o mie de angajați, soții, fice, fii, nepoți, frați, surori, etc al unor înalți demnitari, in mod deosebit din BNR și Ministerul de Finanțe și servicii. Ei îndeplinesc funcții de directorii generali, directori obisnuiti cu un subaltern sau fără nici unul, șefi de tot felul de structuri care de care de care mai sofisticate ca titulatura, cu salarii uriașe, care te îngrozesc. Salariați staff de care nu se poate atinge nimeni. 

    Politica de personal nu o face serviciul de personal cum o ar fi normal, o fac oamenii lui Ghetia din alt serviciu, condus de o persoana foarte controversata și bănuită de acoperire, numita un fel de “Blejnar” al cec-ului. 

    Multă șpagă, in teritoriu nu se angajează oamenii pe posturile vacante cu lunile sau chiar ani, dacă nu se da șpagă, unitățile fiind intr-un fel de gringolada. 

    Sute și sute de milioane de euro cheltuiți pentru modernizarea clădirilor din țara. achiziționarea de mobilier, calculatoare, materiale de birotica, etc., la prețuri exorbitante. 

    Curtea de Conturi are interzis sa facă control, doar consultanta are dreptul sa facă. 

    DNA nu are ce caută pe acolo, BNR și serviciile sunt mai puternice. 

    Mai spunea cunoștiința pe care am întâlnit-o azi, ca in ultimul timp relațiile din interiorul băncii sunt de tip mafiot și interlop, nu știu dacă este așa, dar plecarea intempestiva a domnului Mitrache naște multe semne întrebare.

    Sa vedem cât rezista dl Neacșu, cât sta acolo de păpușa integrat in acel sistem și ce au gând BNR și serviciile cu “Bătrâna Doamna” după cum ii spunea Isarescu cândva. 

    1. cum de stie un fost salariat atatea detalii?! cum de mitrache daca a gasit asa un dezastru a preferat sa plece cu toti banii incasati in fiecare luna, ca apoi sa o stearga avand si gura plina de saliva, care si pentru un necunoscator suna a baliverne. cine ar crede ca ccr ar face atatea compromisuri? ce cauta unul de tip blejnar aici?! psdistii sunt pestetot, si la curte, si la banca centrala, si la cec, dovada cea mai clara e insusi mitrache, care a luat banii fara sa faca nimic, daca era atat de onest, i-ar fi dat inapo! poate ca tot ei au interes sa puna banca pe butuci, ca de luat, au luat-o pe profit. lasa ca vine isar care de mult baleste la ea...

    Dacă Curtea de Conturi și-ar făcut datoria in cei 12 ani cât a domnit baronul Ghetia iar BNR verifica anual legalitatea acoradarii și rambursării creditelor, CEC BANK, nu ar fi in situația actuala, ar fi departe!

    Curios este faptul ca CEC Bank, deși fiind banca statului, in ultimii 12 ani, nici un guvern, prim ministru, ministru de finanțe nu s-a interesat de ce se întâmpla in banca, decât de prelungirea mandatului baronului Ghetia. 

    Doar așa ne putem da seama cât de puternica este masoneria, Securitatea și Isarescu. 

    Vor cu orice preț ca CEC-ul lui Cuza sa devină istorie! Și așa va fi! 

    Puterea ocultei nu poate fi stăpânită de nimeni, doar de Dumnezeu!

    1. Tipic romanesc, se confunda marfa cu ambalajul, baronii sunt in.politica: d'alde mazare care a distrus constanta, dragnea, care a furat belina, pandele si firea care au distrus doua primarii dintr un foc! Dar daca ceva a mers bine, trebuie stricat, asa se intampla cand pleaca profesionistii si raman oportunistii! Cum sunt doi, trei mai destepti, trebuie ponegriti, culmea, in numele Divinitatii, ca da bine in pagina. Romanica, deh!

      Am citit cu atenție toate comentariile, dar acum am ramas blocat.

      Nu înțeleg ce legătura are mazare cu cecul, Isarescu, Ghetia, Mitrache, etc.?

      Se pare ca Bancul veci și celebru cu cuiul este de mare actualitate și azi! 

      Cine-l iubește așa mul pe Mazăre încât îl coboară pe Isarescu și cec-ul la nivelul lui?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb