Surse: Eurobank întâmpină dificultăţi în vânzarea diviziei Financial Planning Services

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2019

Surse: Eurobank întâmpină dificultăţi în vânzarea diviziei Financial Planning Services

Eurobank Grecia depune eforturi ca să finalizeze tranzacţia de înstrăinare a participaţiei majoritare din divizia sa de recuperare a împrumuturilor către managerul american de active PIMCO, spun surse citate de Reuters, care amintesc că termenul limită pentru finalizarea afacerii, 30 septembrie, a trecut fără realizarea unui acord.

Vânzarea este o componentă esenţială a eforturilor de curăţare a bilanţului celei de-a treia mari bănci din Grecia, care s-a angajat să reducă rapid împrumuturile cu probleme, care reprezintă mai mult de o treime din creditele sale totale.

La 1 iulie, Eurobank a ales PIMCO, al şaselea mare investitor al său, ca ofertant preferat pentru o participaţie de 80% din divizia sa Financial Planning Services (FPS), stabilind un termen de trei luni pentru a ajunge la un acord.

Una dintre surse a declarat că Eurobank a evaluat FPS la aproximativ 300 de milioane de euro (329 de milioane de dolari) şi încearcă să elimine un decalaj de evaluare cu PIMCO, care a apreciat că valoarea diviziei este mult sub acest prag.

Eurobank doreşte să finalizeze vânzarea FPS, conform surselor, şi continuă discuţiile cu PIMCO, în ciuda opiniilor divergente asupra valorii diviziei.

Părţile implicate au refuzat să comenteze informaţia publicată de Reuters.

FPS a atras interesul unui consorţiu de investiţii format din fondul activist american Elliott, fondul de achiziţii din SUA Bain şi grupul italian de ges­tionare a creditelor Cerved.

Cel mai mare specialist în împrumuturi neperformante din Italia, doValue, deţinut de grupul de investiţii Fortress Investment Group, a lansat, la rândul său, o ofertă preliminară în acest an, dar nu a reuşit să intre în dis­cuţii exclusive.

doValue are operaţiuni în Grecia, iar anul trecut a încheiat un acord cu Eurobank şi alţi trei creditori pentru administrarea unor credite neperformante corporate de 1,8 miliarde de euro. doValue a mai cumpărat administratorul spaniol de credite neperformante Altamira.

Supraveghetorii Băncii Centrale Europene (BCE) au făcut presiuni asupra băncilor din sudul Europei să-şi reducă împrumuturile neperformante, iar acum le cer să-şi intensifice eforturile în acest sens.

În băncile din Grecia sunt credite neperformante de 75 de miliarde de euro, care afectează profitabilitatea ins­tituţiilor financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb