SURSE G4MEDIA: "Guvernul creşte impozitul pe dividende de la 5% la 8%, începând de anul viitor"

A.I.
Politică / 27 iunie 2022

"Guvernul creşte impozitul pe dividende de la 5% la 8%, începând de anul viitor"

Guvernul va creşte impozitul pe dividende de la 5% la 8%, începând de anul viitor, conform unor surse G4Media. De asemenea, vor creşte accizele la alcool şi tutun, impozitele aplicate jocurilor de noroc, iar TVA-ul pentru băuturile cu zahăr va urca la 19%, potrivit publicaţiei menţionate.

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis luni liderilor PNL reuniţi în şedinţă principalele măsuri fiscale decise după negocierile cu PSD.

Potrivit surselor G4Media, Ciucă le-a spus liberalilor că a fost de acord cu următoarele schimbări de la 1 ianuarie 2023:

- impozitul pe dividende creşte de la 5% la 8%, inclusiv pentru companiile de stat;

- TVA creşte la 19% la băuturile cu zahăr;

- impozitarea companiilor care operează jocurile de noroc creşte la 40%;

În plus, cresc accizele la alcool şi tutun de la 1 iulie acest an.

În schimb, Ciucă a transmis că nu susţine taxa de solidaritate pentru companiile mari, cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro.

În plus, scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii va fi până la 10.000 de lei, în timp de pragul de scutire era până acum de 30.000 de lei, conform G4Media.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. De asta nu spune nimic?

    Majorarea TVA la 9% pentru catering şi alimentaţie publică, propusă în cadrul şedinţei de BPN al PSD. 

    1. N-AUZITI ??? AU ZIS CEI DE LA '''''' PROFIT NEWS '''''', CA ASCULTAM ACOLO , LUMEA SA ZICA SARU - MANA LIBERALILOR , CA EI S-AU TOCMIT CU PSD - ul , CA SA AJUNGA MARIREA LA 8 % !!! TOVARASUL CIOLACU , A CERUT SUS SI TARE , CA IMPOZITUL PE DIVIDENDE SA FIE INTRE 10 % , SI 16 % !!! PESTE 1 AN S-AU 2 , O SA ZICA PROBABIL CA TREBUIE SA AJUNGEM SI NOI IN RAND CU LUMEA , CA UITE OCCIDENTALII AU DEJA 25 - 30 % IMPOZIT PE DIVIDENDE !!! SA VEDETI ATUNCI , BATAIE LA CUMPARAREA DE ACTIUNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Impozitati 25 la suta multinationalele, eventual 15 la suta pe cifra de afaceri a firmelor mari.. Cresterea redeventelor la 40 la suta la exploatarea gazului petrolului...

    Sa vedeti ce o sa inceapa romanii sa joace la pariuri in alte tari pe capete. Ar fi cel mai mare impozit din Europa pe jocurile de noroc. Cred ca sunt batuti in cap lesinatii astia de foame. Ganditi-va ca bagi 1000 de ron la pariuri in decurs de doua luni si dupa doua luni castigi un bilet 1500 de ron si dupa ce scazi cei 40% ramai cu 900 de ron, adica 100 de ron minus, joci pentru stat si pentru casele pariuri ??? La sumele astea mici nicaieri in Europa nu este impozit sau este foarte mic cum este in acest moment in Romania. Eu fiind o persoana care are un profit de 5-6000 de euro pe fiecare sezon de pariuri si mie ca si om de rand mi-ar decima statul roman aceasta sursa de venit si trebuie sa caut alternativa. Este mai ieftin sa ma duc in fiecare weekend pana la Ruse sa pun bilete la casele de pariuri din Bulgaria decat sa dau acest impozit halucinant, este o optiune legala, traim in Uniunea Europeana, suntem cetateni europeni. Cei de la Arad si Oradea vor paria in Ungaria si tot asa, oamenii se vor reorienta, vor fi fortati sa faca acest lucru.

    1. Nu stiu daca e gluma sau nu. Chiar va castigati venituri substantiale in mod constant din pariuri? Nu e mai profitabil... pe bursa?

      poate chiar va trebui sa incepi sa muncesti, cine stie...daca tot te duci la Ruse, nu mai bine ramai acolo? xca tot [presupun] ai numere de bulgaria la masina

      Companiile de pariuri vor fi impozitate cu 40%, nu are treabă cu castigurile jucătorilor. Ce nu e clar, scrie in articol cat se poate de clar. Mie mi se pare normal sa fie supraimpozitate, aceste case de pariuri sunt foarte nocive pentru societatea românească. Și sunt peste tot, te uiți la o emisiune sportivă, vezi zece din zece reclame la case de pariuri. Zici că suntem o nație de jucători la păcănele. Sa punem mâna sa muncim și să facem investiții cu cap, pe termen lung, nu sa jucăm la păcănele.

      Corect. Ăștia vor sa ne distrugă copii cu jocuri și pariuri.

      Scrie CLAR: CASTIGURILE DIN JOCURI DE NOROC !!! Ale jucatorilor, nu ale companiilor !!!

      Ba da, este profitabil si la bursa. Am si pe bursa. Am si crypto. Dar veniturile din pariuri sunt niste venituri care imi tin vie pasiunea pentru fotbal si pentru unele sporturi de echipa. Nu sunt jucator de alte jocuri de noroc, nu sunt jucator de jocuri de noroc, sunt un parior vechi, o chestie izvorata din pasiunea pentru fotbal. Nu este nimic ilegal in a paria si a castiga la pariuri.

      Nu ziceam ca e ilegal doar ca mi se parea uimitor sa poti constant face profit din asta. Pare chiar mai greu decat la bursa!

      Deci stati linistit, e chiar admirabil sa poti face asa ceva cu capul pe umeri. 

      Ei, omul e distractiv, ce sa mai zici? probabil are un sistem infailibil de cashtig la pariuri, asha ca ii va fi afectat de noua impozitare :)))

    Impozitul pe dividende este o hoție. Mulți oameni își gastiga veniturile muncind printr-un SRL iar ei pun impozit pe asa numitele dividende. Ar trebui ca acest impozit sa fie 0 la SRL microintreprindere!

    1. nene, asta e. platim. culmea e ca acum am inceput shi eu sa cashtig mai serios, dupa shocu' pandemic. ma temeam de 10%.

    Cand liberalizeaza preturile la tigari? De ce este mercurial la ele si nu se pune mercurial si la combustibili sau bere , sau ulei sau etc.?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb