SURSE: Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon, puşi sub acuzare de DIICOT pentru presupusă evaziune fiscală

S.B.
Anticorupţie / 18 octombrie 2021

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon, puşi sub acuzare de DIICOT pentru presupusă evaziune fiscală

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost aduşi luni la DIICOT şi puşi sub acuzare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse citate de G4Media.

Dosarul penal priveşte circa o sută de persoane şi firme, printre care şi casele de film Pro Cinema şi Castel Film.

Procurorii DIICOT susţin că firmele şi persoanele implicate au obţinut finanţări de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi apoi ar fi apelat la firme fantomă pentru a-şi reduce TVA-ul şi impozitul pe profit.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală efectuează cercetări faţă de un număr de 100 de persoane fizice şi juridice într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani" spun procurorii DIICOT într-un comunicat de presă afişat pe site-ul instituţiei.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat fiscal mai multe achiziţii de servicii şi bunuri de la societăţi comerciale ce aveau comportament specific societăţilor fantomă (nu funcţionau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificaţi administratorii acestora, aceleaşi persoane aveau diferite calităţi în cadrul societăţilor, nu au depus sau au depus doar în parte declaraţiile fiscale, aveau asociaţi persoane cetăţeni străini ce nu au putut fi identificaţi pe teritoriul României, etc).

O parte din membrii grupului infracţional figurau ca asociaţi sau administratori în cadrul mai multor societăţi comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracţională. De asemenea, facturile emise şi supuse controlului de către organele fiscale aveau acelaşi tipar, le lipseau menţiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat şi vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societăţile prestatoare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 9.970.344 lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie." se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit surselor, în cazul Adei Solomon ar fi vorba de două facturi considerate false, una de 2000 de lei şi alta de 200 de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. asa o fi nu zic. dar ce credibilitate ai cand bagi la acuzatii "le lipseau menţiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat". "ar fi vorba de două facturi considerate false, una de 2000 de lei şi alta de 200 de lei" DAR Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 9.970.344 lei. ajutati-ma, aritmetica mea s-a blocat.

    1. Cred că tânăra făcea evaziune pe ramură pătrunjel. Altfel nici eu nu pot să îmi explic alăturarea la suma asta de 9970344 lei.

      Care tanara?

      Ce nu înțelegeți bah proștilor, prejudiciul total e de 10 milioane de lei, per total rețea mafiota.

      Ada Solomon și-a scos bani de mâncare pe o luna, dar facturile false vin din aceeasi sursă. 

      Ăștia făceau film și băgau facturi false in contabitate scoțând pe ușa din dos bani dați CNC să facă film.

      Tot așa a făcut și Dan Barna cu fondurile europene. 

      Corect,bravo!

      eu tot mai credeam ca titlul din bursa cu referire la Ada Solomon si Porumboiu e corect. deci p-astia o sa-i bage la zdup ca ceilalti au furat. da mare dastept mai esti.

    Hopa! Bai, ne lasati! Ati gasit marii evazionisti! DIICOT-ul, adica evazionistii din popor sunt cercetati. De aia mari nu se ating. DNA-ul ce mai face? Au adormit, au murit de covid?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb