SURSE: SOCAR, din nou interesată de Oltchim

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2012

SOCAR, din nou interesată de Oltchim

Compania azeră SOCAR ar fi, din nou, interesată de Oltchim, susţin surse apropiate situaţiei. Astfel, SOCAR ar dori să participe la viitorul proces de privatizare, anunţat de Guvern după anularea licitaţiei câştigate de jurnalistul Dan Diaconescu, mai spun sursele noastre.

În luna martie a acestui an, Hamza Karimov, directorul general al SOCAR România, a declarat ziarului BURSA, într-un interviu, despre interesul companiei pentru preluarea Oltchim: "Nu pot spune nimic despre Oltchim deocamdată, pentru că, pe partea de petrochimie, am început deja investiţii în Turcia. Din acest motiv, nu pot spune că ne interesează sau nu, căci acum ne concentrăm pe piaţa din Turcia, pe partea de petrochimie".

Ieri, SOCAR nu ne-a oferit, până la închiderea ediţiei, un punct de vedere pe acest subiect.

În trecut, au existat negocieri între SOCAR şi acţionarul minoritar PCC, pentru stabilirea unei asocieri în vederea preluării Oltchim.

Ziarul BURSA a semnalat, în august, că se pare că şi omul de afaceri Dan Voiculescu şi-ar dori să participe la privatizare, potrivit unor surse, precum şi compania azeră SOCAR (Azerbaidjan) şi alte companii din Emiratele Arabe Unite şi din Rusia.

Tot recent, ziarul BURSA a relatat că fostul director general al Oltchim, Constantin Roibu, îşi făcuse planul să privatizeze Oltchim, prin câteva firme şi persoane pe care le agrea:

- Dan Voiculescu (Grupul Industrial Voiculescu şi compania Grivco SA Bucureşti);

- Alexander Dokychuk şi Mihai Ciucă, reprezentanţi ai unor interese de pe spaţiul rus, care şi-au manifestat disponibilitatea de a intermedia soluţionarea unor litigii ale autorităţilor româ-ne cu Federaţia Rusă, ori cu alte state;

- SOCAR şi companii din Emiratele Arabe Unite reprezentate de Ramzi Al Halasa, şeful de cabinet al şeicului Alnehayan Sultan bin Khalifa (fiul preşedintelui emiratez);

Joint Stock Company Technology Investement Services Energy (Federaţia Rusă) care, la finele lunii iulie 2011, şi-a manifestat intenţia achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni al Oltchim;

un grup de oameni de afaceri israelieni reprezentaţi de Gheorghe Alexandru Hetel (asociat şi administrator al S.C. HGA Servimpex SRL Bucureşti), preocupaţi de o colaborare cu Oltchim SA în perspectiva achiziţionării Rafinăriei Arpechim.

Potrivit relatărilor de presă, de-a lungul timpului, azerii au purtat negocieri pentru achiziţia rafinăriei Arpechim şi şi-au manifestat interesul şi pentru rafinăria Rafo Oneşti şi pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, pe care voiau să îl includă într-un complex regional, alături de rafinăria Arpechim. Reprezentanţii companiei pe plan local au declarat anterior că România va fi pentru Azerbaidjan o poartă de intrare a resurselor ţării în Europa, datorită poziţiei la Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. aceasta MARIANA GHEORGHE A ALUNGAT TOTI INVESTITORII DE LA ARPECHIM PITESTI INCLUSIV pe acesti azeri care aveau ganduri mari cu rafinaria pitesti dar ce sa faci cu marea doamna de la omv care face cele mai mari profituri pe spinarea amaratilor de romani cred CA SE IMPUNE TRIMITEREA IN JUDECATA A ACESTEI M GHEORGHE PT DAUNE ADUSE STATULUI ROMAN SI BATAIA DE JOC FATA DE ANGAJATII ARPECHIM CE FACEAU SERVICIILE SECRETE CU RAPOARTE ASA ZIS SECRETE

    1. in cazul in care aceasta distinctie s-ar acorda. Altfel nu-mi ramane de facut altceva decat a strange probe pentru UNLAUTERER WETTBEWERB BGBl.Nr. 448/1984 actualizat BGBl. I Nr. 79/2007. Pledoayeul se bazeaza pe afirmatiile de ecou galactic potrivit careia orasul Pitesti nu are deschidere la mare, acest lucru fiind insa nedescoperit in alte locatii pe Terra , mai ales in secolul 21, acest lapsus ducand la investitii importante in anii stelari 005 pana 010. Coroborand cu afirmatii de genul "there we make some money" , dansii pot la randul lor sa traga la raspundere pe cei care ne-au localizat pe continentul african si care in urma studiului pe persoane supuse testelor de ingradire a resurselor financiare si de marire a taxei imperiale nu au putut constata decat un suras intelegator din partea celor care ar fi asteptat o atitudine demna de revolution francaise. Se va face prin aceasta speta o readucere in drepturi a marelui BULA care de mai mult de douazeci de ani a cazut in dizgratie, astazi razand altii de noi si nu cum era in trecut noi despre noi. O sa parlesc si cu MIRCICA CARATISTU daca vrea sa ma ajute , el fiind raspunzator pentru intrebarea finala: RAZI CU MINE SAU DESPRE MINE :-) De aceea nu uitati indemnul primului IFA(investitor finanicar autohton)-PRIVITI-NE CACI NICI NU STITI CE PIERDETI- ,iar raspunsul il vom da in emisiunea Zanei und jocul rolul lui FAT FRUMOS (macar atat sa pot obtine si eu din acest geschäft) si care bineinteles se intituleaza: Aici trebuie sa continuati dumneavoastra, daca vreti sa fiti partasi la premiul Nobel pentru literatura. La anul, sau peste 2 sau si la anul si la multi ani, important este ca EU am castigat anul acesta Nobelul pentru PEACE!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb