SUSŢINE TRANZACŢIILE TRANSFRONTALIERE ÎNTRE HONG KONG ŞI CHINA Programul Stock Connect, pregătit să se extindă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie 2023

Nicolas Aguzin, directorul executiv al HKEx, la ceremonia de la intrarea în Anul Iepurelui. (Sursa foto www.hkex.com.hk)

Nicolas Aguzin, directorul executiv al HKEx, la ceremonia de la intrarea în Anul Iepurelui. (Sursa foto www.hkex.com.hk)

Schema Stock Connect care permite tranzacţiile transfrontaliere între Hong Kong şi China continentală este aşteptată să se extindă în prima jumătate a anului curent, informează thestandard.com.hk.

Stock Connect este un mecanism creat sub mandatul fostului director executiv al Bursei din Hong Kong, Charles Li, în 2014, pentru ca investitorii din China să tranzacţioneze acţiuni listate la Hong Kong şi pentru ca investitorii internaţionali să opereze transferuri cu titluri listate la Bursele din Shanghai şi Shenzhen.

Făcând referire la Stock Connect, la ceremonia de deschidere a Hong Kong Exchanges & Clearing la intrarea în Anul Iepurelui, secretarul financiar al operatorului bursier, Paul Chan Mo-po, a declarat că se aşteaptă ca măsurile pentru punerea în aplicare a extinderii să fie lansate în curând. Ceremonia de deschidere, care a avut loc săptămâna trecută, a fost prima în format fizic de după 2020, cele anterioare având loc online din cauza pandemiei de Covid.

Domeniul de aplicare a tranzacţionării din sistemul Stock Connect va fi extins astfel încât să includă companiile din exterior listate la Hong Kong, iar tranzacţionarea cu acţiuni în yuani va fi lansată în prima jumătate a anului, în timp ce Swap Connect, care oferă acces reciproc la tranzacţionarea cu swap-uri pe dobândă, va începe în curând, a spus Chan, menţionând că pregătirile pentru funcţionarea extinsă a Swap Connect au fost finalizate.

Citând surse, Bloomberg a informat anterior că autorităţile continentale şi cele din Hong Kong urmăresc să lanseze noul Swap Connect până la sfârşitul lunii martie.

Potrivit lui Chan, oficialii guvernamentali vor face mai multe vizite pe alte pieţe, inclusiv o călătorie în Orientul Mijlociu, care va fi condusă de directorul executiv John Lee Ka-chiu, luna viitoare.

Potrivit lui Chan, fondurile din Orientul Mijlociu sunt interesate să îşi diversifice portofoliile şi să investească în China.

Pe de altă parte, thestandard.com.hk notează că sunt aşteptate mai multe companii la listarea pe Bursa din Hong Kong în acest an, iar HKEx va introduce un nou regim privind ofertele publice iniţiale (IPO) ale companiilor specializate în tehnologie şi va efectua o revizuire a consiliului de administraţie al Growth Enterprise Market, cu scopul să ofere canale financiare companiilor mici şi mijlocii şi start-up-urilor.

Directorul executiv al HKEx, Nicolas Aguzin, se aşteaptă ca piaţa IPO să se redreseze în acest an, după ce aproximativ 10 firme s-au listat în ianuarie, iar alte 100 au depus cereri în acest sens. Aguzin a informat că, după ce, luna trecută, a deschis un birou în New York, HKEx lucrează la un nou birou ce va fi inaugurat în Europa, urmărind astfel să consolideze prezenţa internaţională a pieţei din Hong Kong.

Amintim că, în februarie 2021, HKEx l-a numit în funcţia de director executiv pe argentinianul Alejandro Nicolas Aguzin, atunci în vârstă de 52 de ani, acesta devenind primul străin la conducerea operatorului Bursei din Hong Kong. Aguzin şi-a preluat funcţia la data de 24 mai 2021, într-un mandat de trei ani, care se va încheia în 23 mai 2024. Aguzin i-a urmat lui Charles Li, care a anunţat din 2020 că va renunţa la funcţie în 2021. Anunţul lui Charles Li a venit la şapte luni după retragerea ofertei de 36,2 miliarde de dolari lansată de HKEx pentru London Stock Exchange. Charles Li a deţinut funcţia de director executiv din 2010.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb