Sute de medici veterinari protestează în Piaţa Presei din Bucureşti

D.I.
Miscellanea / 26 martie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Câteva sute de medici veterinari protestează astăzi în Piaţa Presei Libere din Bucuresti, aceştia fiind nemulţumiţi de tarifele acţiunilor concesionate şi contractele de prestări servicii pentru acţiunile din Programul Strategic elaborat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, informează Agerpres.

Protestatarii agită pancarte pe care scrie "Veterinarul de lipseşte, laptele se murdăreşte", "Nu vindeţi sănătatea la tejgheaua impostorilor", "Sănătatea Publică politizată = profesie mutilată" , " Preşedintele ANSVSA, atentat la sănătatea publică", "Nu mai minţiţi UE că nu avem boli în România" , "Medicul uman salvează omul, medicul veterinar salvează omenirea" , "Aţi scos veterinarii din farmacii, daţi otravă la copii".

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, Viorel Andronie, a declarat: "Ne aflăm astăzi aici pentru că avem foarte multe probleme care din păcate nu au fost rezolvate de-a lungul timpului şi avem câteva probleme care sunt extrem de stringente, mai ales în ceea ce priveşte activitatea medicilor veterinari de liberă practică din mediul rural. Aici este vorba de un contract dintre medicul veterinar de liberă practică şi stat, pentru care medicul veterinar efectuează anumite acţiuni pe care statul le comandă şi pentru care plăteşte. Tarifele aferente acestor activităţi sunt atât de mici încât jumătate din cabinetele din mediul rural vor intra în faliment sau vor fi nevoite să disponibilizeze personalul angajat".

Referitor la tarifele practicate de medicii veterinari, Andronie a precizat: "Din 2013 până în 2018 aceste tarife nu au mai fost majorate, în condiţiile în care toată lumea ştie că salariul mediu pe economie a crescut de la 830 de lei în 2013, la 1.900 de lei, deci mai mult decât dublu, în condiţiile în care toate activităţile, gaze, curent, alte servicii pe care noi suntem obligaţi să le contractăm, aproape că s-au dublat şi s-a ajuns în situaţia în care nu mai poate fi suportată cheltuiala pentru astfel de acţiuni".

În ceea ce priveşte contractele existente în prezent, preşedintele CMVRo a explicat: "Există două tipuri de contracte, ca atare discriminează medicii în ceea ce priveşte tarifele primite de la stat. Cei care au contracte de concesiune primesc limita maximă prin Hotărâre de Guvern, iar cei care au contracte de prestări servicii, participă la licitaţie, unde preţul cel mai scăzut este criteriul de adjudecare a contractului, iar ca atare în loc să primească 14,5 lei cum primeşte un medic veterinar, primeşte 5 lei sau 2 lei, iar discriminarea este foarte mare. Noi ne-am dorit ca aceste tipuri de contracte să fie uniforme, de acelaşi tip, şi bineînţeles că autoritatea să stabilească criteriile de adjudecare. Aşa e normal".

Întrebat ce speră să obţină în urma acestui protest, Andronie a răspuns: "Singurul lucru pe care ni-l dorim este să se sensibilizăm toţi factorii de decizie cu problemele pe care noi le avem şi să se aplece asupra problemelor noastre şi să găsim soluţii, pentru că soluţii există. Nu se poate să nu existe soluţii, pentru că altfel riscurile sunt foarte mari, atât pentru medici, dar mai ales pentru crescătorii de animale din mediul rural şi pentru sănătatea publică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb