Sute de percheziţii desfăşurate în cazinouri

Diana Mihu
Anticorupţie / 10 noiembrie 2016

Opt persoane au fost reţinute în urma celor 313 percheziţii desfăşurate în săli de jocuri de noroc din Bucureşti şi 29 de judeţe, la persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii au confiscat, între altele, aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, lingouri din aur, dar şi 77 de aparate de joc neautorizate.

Poliţia Română a precizat că faţă de alte 14 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinţi şi 320 de kuna croaţi", se mai arată în comunicat.

De asemenea, anchetatorii au confiscat un lingou din aur de un kilogram de aur, un alt lingou tot din aur de 50 de grame, 75 de monede din aur, 21 de monede din argint, cinci insigne din aur şi au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate, se arată în comunicat.

În timpul percheziţiilor au fost descoperite 15 spaţii "în care se exploatau jocuri de noroc fără licenţă".

Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au făcut 313 percheziţii, la sediile a 16 societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile sau la reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor, în: Bucureşti, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, două în Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vaslui şi în Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, în 2013 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc în săli deschise în Bucureşti şi cele 29 de judeţe în care au loc percheziţii.

Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc erau diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor sau sistemelor de contorizare ale acestora.

Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic ca "împrumut asociat" pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc, conform aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb