TANCZOS BARNA: "Avem un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri"

S.B.
Politică / 14 ianuarie 2023

"Avem un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri"

Ministrul Meidului, Tanczos Barna, afirmă, vineri, că România are un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri. Contravenţiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică şi vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliţie şi control, informează news.ro.

"Avem un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri. Astfel, contravenţiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică şi vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliţie şi control. Creăm, în acelaşi timp, bazele implementării unui cazier silvic, inclusiv posibilitatea implementării unui sistem similar cu punctele de amendă din Codul Rutier", a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Mediului.

Tanczos Barna a prezentat, la Braşov, noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenţii - SNEICS.

"Împreună cu reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Gărzii Forestiere am discutat despre instrucţiunile de utilizare, rolul fiecărui organ de control şi procedurile prin care datele despre contravenţiile silvice vor trebui înregistrate în noua platformă, pentru ca aceasta să poată fi operaţionalizată cât mai curând", a mai transmis ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, toate procesele verbale de constatare a contravenţiilor silvice, procesele verbale de confiscare şi alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidenţă unică, accesibilă de către fiecare structură de control, fie că este vorba de Ministerul Mediului, gărzile forestiere, poliţie, jandarmerie sau personalul silvic cu rol de control din cadrul ocoalelor silvice.

"Eficientizăm, astfel, eforturile autorităţilor în combaterea tăierilor ilegale de păduri. SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include şi o evidenţă unică a celor care încalcă legea în acest domeniu", a mai transmis ministrul.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ""un latifundiar din Sahara ce a dorit sa ramana anonim s-a aratat foarte interesat de platforma SUMAL 2.0 pentru a o implementa in urmarirea taierilor ilegale de padure din desert, aducandu-ne aminte ca si Sahara a fost candva o imensa padure ""

    1. il asteptam pe Tanczos sa ne prezinte cati adunatori de vreascuri a amendat sau arestat folosind aceasta plarforma

    Domnul ministru, amesteca contraventiile silvice cu taierile ilegale .....

    Oare nu stie ca orice taiere ilegala de arbori din fondul forestier reprezinta Infractiune? De ani de zile, nu de acum....

    Interziceti exportul de lemne brut neprelucrat.... imediat...... Numai asa se vor oprii defrisarile ilegale...

    Si legi avem, dar depinde mult de cine trebuie sa le aplice.

    CUTITUL DE LEMN.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb