"Target Capital" vede o depreciere de 24,5% pentru acţiunile "Biofarm" şi recomandă vânzarea lor

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 decembrie 2009

Analiştii de la "Target Capital" estimează un preţ de 0,154 de lei/titlu pentru acţiunile "Biofarm" Bucureşti (simbol BIO), cu 24,5% sub preţul la care s-au tranzacţionat, ieri, acţiunile producătorului de medicamente şi recomandă "vânzarea" lor.

Adrian Rădulescu, de la "Target Capital a spus: "De la Nota elaborată în luna septembrie, titlurile BIO au fluctuat în intervalul 0,191-0,225 lei/acţiune la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile s-au depreciat pe parcursul perioadei analizate, în linie cu recomandarea noastră de vânzare şi în convergenţă către preţul nostru ţintă anterior de 0,182 lei. Capitalizarea companiei s-a diminuat în intervalul analizat cu 9,3%."

În primele nouă luni ale anului, cifra de afaceri s-a majorat cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, la 50,6 milioane de lei. Veniturile din exploa-tare au crescut cu 8% comparativ cu primele trei trimestre din 2008, în timp ce cheltuielile din exploatare au avansat cu 12%. Prin urmare, rezultatul din exploatare s-a contractat cu 3% faţă de intervalul similar al anului trecut, la 13,1 milioane de lei. Din operaţiuni financiare, societatea a obţinut un rezultat financiar pozitiv, de 1,9 milioane de lei. Astfel, Biofarm a realizat, în perioada ianuarie-septembrie, un profit net de 12,4 milioane de lei, în creştere cu 0,4% faţă de primele nouă luni din 2008.

"Apreciem nefavorabilă evoluţia rezultatelor Biofarm în primele nouă luni ale anului", a mai spus analistul de la Target Capital, explicând: "Acestea s-au situat sub estimările din scenariul nostru de la Nota din septembrie. Totodată, vânzările companiei au prezentat o performanţă inferioară celei înregistrate de piaţa farmaceutică internă în perioada ianuarie-septembrie".

La 9 luni, vânzarile la nivelul pieţei farmaceutice interne au crescut cu 12,8% faţă de acelaşi interval din 2009. Cu toate acestea, în volum piaţa farmaceutică internă s-a contractat cu 10,5%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu acelaşi interval din 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb