Ţări majore din UE fac presiuni pentru crearea pieţei unice din capital

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 mai 2019

Germania, Franţa şi Olanda şi-au sporit presiunile pentru crearea unei pieţe de capital unice la nivelul Uniunii Europene, în condiţiile în care companiile din Europa suferă de pe urma lipsei oportunităţilor de finanţare, informează AFP.

Schimbările climatice, progresele tehnologice, precum şi decizia Marii Britanii de a ieşi din UE, cresc nevoia unei astfel de pieţe de capital unice, se arată într-o scrisoare trimisă autorităţilor de la Bruxelles de ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, şi omologii săi din Franţa şi Olanda, Bruno Le Maire şi Wopke Hoekstra.

"Este vital pentru Uniunea Europea­nă să îşi consolideze capacitatea de a-şi finanţa creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, aceasta fiind o condiţie necesară pentru a asigura rezistenţa economiei sale", se arată în această scrisoare consultată de DPA, conform Agerpres.

Obiectivul Uniunii Pieţelor de Capital este reducerea obstacolelor birocratice între statele membre UE astfel că firmele vor avea la dispoziţie mai multe oportunităţi pentru a strânge fonduri. Acest lucru este în prezent dificil pentru start-upuri în Europa. De asemenea, consumatorii ar urma să aibă la dispoziţie mai multe oportunităţi pentru a-şi investi banii.

În Europa, în prezent creditele şi finanţarea sunt furnizate în principal de bănci. Atunci când perspectivele economice sunt nefavorabile, băncile tind să acorde mai puţine credite, ceea ce poate crea probleme în economia reală.

În ultimii ani, UE a adoptat o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea finanţării, precum un suport mai mare pentru investiţiile verzi şi introducerea unor scheme de pensii private la nivelul UE.

Germania, Franţa şi Olanda propun acum înfiinţarea unui grup de lucru independent la nivel înalt care să pună la punct soluţii mai bune pentru o Uniune a Pieţelor de Capital, un raport final în acest sens urmând să fie prezentat până la data de 30 septembrie. Concluziile acestui raport ar urma să servească drept foaie de drum pentru următoarea Comisie Europeană, având în vedere că mandatul actualului Executiv comunitar se încheie la 31 octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb