Tăriceanu şi Bădulescu se dezic de afacerea \"Sterling\"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie 2009

Tăriceanu şi Bădulescu se dezic de afacerea \"Sterling\"

Liderul PNL îi dă în judecată pe Boc şi Iulian Iancu pentru calomnie

Tăriceanu: "Toată această poveste este o minciună de cea mai joasă speţă"

Bădulescu: "Nu am nicio legătură cu tandemul

Tăriceanu-Patriciu sau cu Sterling"

Iancu: "Tăriceanu îşi face campanie electorală în PNL"

Considerate drept două personaje cheie în afacerea "Sterling", fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, şi actualul secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Doru Laurian Bădulescu, se dezic de orice implicare în recentul scandal al concesionărilor din Marea Neagră.

Fostul prim-ministru, liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, suspectat că pe durata mandatului său a semnat un act adiţional care acordă dreptul companiei Sterling Resources să extragă hidrocarburi din Marea Neagră, în urma deciziei favorabile României a Tribunalului de la Haga, a convocat, ieri, presa, pentru a afirma că "toată această poveste este o minciună de cea mai joasă speţă".

Sătul de acuzaţiile rivalilor politici de la PSD şi PD-L, fostul premier a anunţat că îşi va căuta dreptatea în justiţie, în opinia sa, fiind doar victima unor calomnii şi a unor afirmaţii false din partea guvernării lui Emil Boc.

"Am hotărât să fac apel la justiţie, deoarece nu sunt dispus să tolerez calomniile şi minciunile unor oameni care ar trebui să se ocupe cu totul şi cu totul de altceva, şi aici mă refer la secretarul de stat Iulian Iancu şi la premierul Emil Boc\", a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele PNL a precizat că a apelat la instanţă pentru a face lumină în acest caz şi a adăugat că, din respect pentru această instituţie, va solicita celor doi capi de acuzare daune simbolice de un leu.

Tăriceanu a declarat: "Oamenii aceştia, Emil Boc şi Iulian Iancu trebuie să înţeleagă că într-un stat de drept, trebuie să-şi măsoare cuvintele. Nu ne jucăm cu cuvintele\".

La rândul său, social-democratul Doru Laurian Bădulescu, noul secretar de stat în Guvernul lui Boc a explicat, ieri, printr-un drept la replică la articolele apărute în presă ce leagă nominalizarea sa în funcţie de acordarea avizelor de mediu necesare exploatării zăcămintelor de către firma canadiană, că nu are absolut nicio legătură în această afacere.

Bădulescu susţine că asocierea sa la "tandemul Tăriceanu-Patriciu" este o simplă speculaţie a presei.

"Nu am niciun fel de relaţii cu aceştia", spune Bădulescu, care susţine, în dreptul la replică, că nu a avut la cunoştinţă conţinutul ordonanţei emise la finele mandatului Cabinetului Tăriceanu.

Secretarul de stat a declarat: "Nu am nicio legătură cu firma Sterling, nu i-am cunoscut, nu m-au contactat direct dau indirect. Sunt aberante speculaţiile că aş fi fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului pentru a da avize de mediu firmei Sterling. Menţionez că, în ultimii patru ani, am activat ca şef al Departamentului de mediu şi dezvoltare durabilă din PSD".

Pe de altă parte, unul dintre acuzatorii lui Tăriceanu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, social-democratul Iulian Iancu, i-a cerut, ieri, fostului premier să aducă explicaţii concrete de ce statul român a pierdut dreptul de a prelua producţia atribuită companiei Rompetrol, în 1990.

După ce a aflat de intenţia lui Tăriceanu de a-l chema în justiţie, Iancu a spus că îi solicită fostului premier explicaţii solide care să arate de ce fostul cabinet liberat a aprobat o hotărâre de guvern care a transformat dreptul de preluare a producţiei într-unul de concesiune.

Deputatul PSD a catalogat demersul preşedintelui PNL drept inutil şi electoral, făcând referire la viitoarele alegeri din tabăra liberală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb