TĂTARU, DESPRE LOCURILE DE LA ATI: "Sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi"

J.P.
Miscellanea / 27 octombrie 2020

"Sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în acest moment sunt pregătite 1.200 de locuri pentru Terapie Intensivă - peste 800 fiind ocupate - şi până la finalul lunii speră să existe încă 200 de paturi. Tătaru a explicat că paturile de Terapie Intensivă - unde ajung cele mai grave cazuri - se eliberează doar prin vindecare sau prin deces, conform news.ro.

"În momentul în care impunem acele restricţii, noi trebuie să ne aşteptăm că e o frânare, că vom avea o creştere foarte mică de la o zi la alta, dar acea frânare o vedem în 14 - 28 de zile, în condiţiile în care se respectă aceste precauţii. Rămâne ca, după aia să ne aşezăm într-un platou, să putem scădea. Nerespectând aceste reguli, vom întinde foarte mult şi vom avea numărul de transmiteri crescute, cu focare multe şi cu numărul de cazuri noi, crescut", a declarat, luni seară, la Digi 24, Nelu Tătaru.

Acesta a făcut din nou apel la responsabilitate.

"Cred că ar trebui cu toţii să fim mai responsabili atât noi ca şi sector, dar şi populaţia civilă care ar trebui să înţeleagă că această pandemie se tranşează în prespital, nu în spital. Noi primim tot ce se adresează, avem această Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticii sunt trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, pentru a putea descongestiona spitalele pentru cei cu simptomatologie medie spre severă, dar rămân de bază terapiile intensive", a mai afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat despre locurile disponibile la ATI şi a precizat: "Noi am plecat la început cu spitalele suport Covid, cele 226 de spitale, cu Terapie Intensivă în care aveam 740 de paturi complet utilate. În acest moment suntem spre 1.200 de paturi complet utilate (...) Sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi să putem merge strict pe suport Covid".

Întrebat în cât timp se vor ocupa locurile de la ATI, Tătaru a afirmat: "Depinde de numărul de cazuri de la o zi la alta şi de numărul de cazuri grave de la o zi la alta. Avem acel procent de, să spunem 3-5%, care merg în terapie intensivă. Noi trebuie să ştim că aceste paturi de Terapie Intensivă care se completează cu tot ce însemană patologie severă, critică, se eliberează prin vindecare sau prin deces. Cred că aceste lucruri pe care noi le socotim, medical vorbind, ar trebui să le înţeleagă şi cei din prespital care ar trebui să respecte nişte reguli. Ei, de acolo, sunt cazurile grave şi dificile cu care corpul medical se luptă în acest moment".

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 2.844 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 2212.492. De asemenea, s-au înregistrat şi 79 de decese, bilanţul fiind de 6.470. În prezent, 825 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu ne interesează speranțele lu Nelu Tătaru.

    Ne interesează lucruri concrete, numărabile. 

    1. Felcerul de la Botosani ,cred ca nu este intreg la minte. Bai incompetentule,pai tu ca si mistru ala sanatatii nu trebuie ma sa speri ci sa faci sistemul medical din tara sa fie functional si sa fie dotat la standarde medicale cu tot ce ii trebuie in lupta cu virusu.Ieri,la o intrebare a unui jurnalist de ce nu se testeaza mai mult,felcerul a dat un raspuns naucitor,iatal: nu testam decat pe cei care se adreseaza desepurilor si care sunt infectati cu covid,pentru a nu incarca spitalele cu prea multi bolnavi si in special sectiile ATI.Azi continua,in sectiile ATI,paturile se elibereaza ori prin vindecare sau deces.De aici,rezulta ca FELCERUL in loc sa se ocupe de marirea sectiilor ATI din spitale,el asteapta sa moara uni din sectiile ATI,sa poata fi internati alti bolnavi in paturile ramase libere si tot asa ,se elimina bolnavii de covid din sectiile ATI prin DECES nu prin tratare si ce este mai grav,in loc sa faca TESTARE in MASA,ii lasa pe cei care sunt infectati sa umble liberi pe strazi si in felul acesta sa raspandeasca virusul. Asa ca citind aceste declaratii,ne putem da seama ca omu,ori este iresponsabil ori vorba lui iohannis PROST.Lasa-l in pace doamne ca nu stie ce vorbeste ,sau imbolnavestel de covid si sa fie internat la ATI.!

    Din luna mai tot sperati, vreti dar concret nu ati facut nimic.

    Bine ca facem fregate de 1,5 miliarde de euro si cumparam rachete, bagate pe gat, de alte 5. Din luna mai pana acum fiecare oras mare trebuia sa aiba cate un spital nou, in afara localitatilor, dotat cu tot ce tb , sectii ATI, doar pt cazurile covid.  

    Voi la locul vostru de munca sunteti platiti pentru ce sperati sau pentru ce faceti efectiv?

    Cat ii mai tolereaza tara pe acesti bursuci ai Fiarei? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb